Sport

Košarka, NBA Liga

Carmelo izgubio interes za Cavalierse, želi samo u Rocketse

Carmelo izgubio interes za Cavalierse, želi samo u Rocketse
nba.com

Knicksi ne žure jer bi im budućnost mogla biti povezana s ovim poslom

Prije nekoliko tjedana dva tima u igri za dovođenje Carmela Anthonyja bila su Cleveland Cavaliersi i Houston Rocketsi. Onda se dogodila situacija oko Kyrieja Irvinga, mladog razigravača aktualnih doprvaka koji želi napustiti klub i zatražio je razmjenu.

Iako se na početku pisalo kako bi Carmelo mogao završiti u Clevelandu, od toga neće biti ništa i najnovije informacije govore da ne želi otvoriti svoju 'no trade' klauzulu za taj potez, javlja Marc Berman iz New York Posta, a prenosi Germanijak. On i Dirk Nowitzki jedini u svojim ugovorima imaju 'no trade' opciju i ne može ih se mijenjati ukoliko oni na to ne pristani i otključaju tu stavku.

Anthony ipak ne želi to učiniti u slučaju Clevelanda nakon događanja oko Irvinga i jedino gdje želi ići je Houston kamo je otišao i njegov veliki prijatelj te jedan od najboljih čistih razigravača u ligi, Chris Paul. Rocketsi slažu megamomčad, već sada izgledaju izuzetno dobro na papiru.

Problem bi mogao biti što su potrošili gotovo sve što su mogli dati u razmjeni za Paula, a to su Patrick Beverley, Lou Williams, Montrezl Harrel, DeAndre Liggins i pick prve runde drafta iduće godine. Problem oko razmjene Carmela Anthonyja u Rocketse je što Knicksi ne žele Ryana Andersona kao centar povratnog paketa kojeg Houston nudi, što govori da novi 'front office' ima jasnu strategiju i ne treba im igrač koji će iduće godine navršiti 30-tu, a ulaze u fazu obnove momčadi. 

Cijela bi se ova priča mogla poprilično odužiti jer novi 'front office' Knicksa ne želi žuriti s ovim poslom, a nemaju ni nikakve potrebe. U početku faze obnove momčadi, razvoja Franka Ntilikine i građenja oko Kristapsa Porzingisa žele imati što bolju podlogu i ne bi riskirati neki lošiji povratni paket.

U rodni New York Anthony se vratio početkom 2011. godine, no momčad nikad nije stigla dalje od polufinala Istoka. Prije toga sedam i pol godina proveo je u Denver Nuggetsima s kojima je igrao finale Zapadne konferencije 2009. godine. Njegov povratak u New York bila je jedna od najvećih sportskih priča u Americi na ulasku u novo desetljeće, s Amareom Stoudemireom trebao je tvoriti vanserijsku krilnu liniju, no to nikad nije zapravo funkcioniralo.

Ta se momčad ubrzo raspala, stigli su Jason Kidd, J.R. Smith, Steve Novak bio je u fantastičnoj formi na liniji za tri poena, no ni ta momčad nije mogla napraviti ozbiljne stvari. Nakon toga je uslijedio potpuni raspad sistema u Knicksima i završava još jedna era tog često ismijavanog kluba, bez ikakvog uspjeha.


Reci što misliš!