Sport

Utaja poreza

Ronaldo se branio na sudu: Nisam kriv, uredno izvršavam svoje obveze

Ronaldo se branio na sudu: Nisam kriv, uredno izvršavam svoje obveze
@ getty images

Cristiano Ronaldo u ponedjeljak se pojavio na zakazanom ročištu na sudu u Madridu, a zadržao se tamo oko sati i pol. Podsjetimo, španjolski poreznici Portugalca terete za utaju poreza u visini od 14.7 milijuna eura

Iako se nakon izlaska iz sudnice nije obratio novinarima, ubrzo nakon pojavljivanja na sudu je izdao priopćenje u kojem je još jednom istaknuo kako je nevin, najavio punu suradnju s istražiteljima te istaknuo kako se do donošenja presude više neće u javnosti očitovati o čitavom slučaju.

"Nikad nisam ništa skrivao niti sam namjeravao izbjeći plaćanje poreza. Španjolski poreznici znaju sav moj prihod jer smo im sve prijavili," stoji u Ronaldovoj obavijesti, a onda se nastavlja:

"Uvijek plaćam svoj porez dobrovoljno jer mislim da ga svi trebamo plaćati sukladno prihodima. Oni koji me poznaju znaju što uvijek tražim od svojih savjetnika - da sve rade ažurno i da sve bude propisno plaćeno jer ne želim probleme."

"Nisam kreirao posebnu tvrtku koja će se baviti mojim pravima vlasništva nakon što sam potpisao za Real Madrid, sve to obavlja ista tvrtka koja je upravljala sa svime dok sam bio u Engleskoj."

"Odvjetnici koje je preporučio Manchester United su je osnovali 2004. godine, puno prije nego što sam uopće razmišljao o dolasku u Španjolsku. Ona je bila legalna i legitimna."

"Vrijeme je da pustimo pravosuđe da obavi svoj posao. Vjerujem u pravdu i nadam se da će donijeti poštenu odluku. Kako bih izbjegao nepotrebni pritisak, odlučio sam da više neću komentirati navedeni slučaj sve do donošenja odluke," završio je Ronaldo.

Goal/eZd


Reci što misliš!