Sport

Pretkolo Europske lige

Hajduku minimalna ali vrijedna pobjeda protiv Levskoga

Hajduku minimalna ali vrijedna pobjeda protiv Levskoga
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nogometaši Hajduka pobjedom su otvorili novu europsku sezonu. Na stadionu u Dugopolju ugostili su Levski kojeg su svladali s minimalnih 1:0 pogotkom Marka Futacsa. Vrlo dobra predstava Bijelih zaključena je pobjedom bez primljenog pogotka, nešto o čemu su iz Hajdukovog stožera isticali kao jedan od ciljeva uoči početka utakmice.

Cilj je bio jasan uoči početka nove Hajdukove sezone, pobjeda bez primljenog pogotka. Nakon 90 minuta igre u drugom pretkolu Europske lige protiv Levskog Hajduk je slavio s minimalnih 1:0 pogotkom Marka Futacsa iz kaznenog udarca. Bijeli su ostvarili zacrtani cilj i sada mogu mirnije otići na uzvrat.

S obzirom na to da je ovo bila prva utakmica ove sezone, Hajduk je odigrao vrlo dobro, stvorio nekoliko zanimljivih prilika i lako mogao slaviti s većom razlikom. Tek su u samoj završnici gosti uspijevali nekoliko puta zaprijetiti, ali bez većeg uspjeha po gol Dantea Stipice.

Hajduk se očekivano stavio u ulogu favorita i u visokom ritmu i presingu krenuo u susret. Ipak, sve do polovice prvog poluvremena prilika nije bilo, do tada odlični Savvas Gentsoglou došao je do lopte u suparničkom kaznenom prostoru nakon prodora Frana Tudora, suparnički branič ga je zaustavio startom, a sudac dosudio najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Marko Futacskoji je poslao vratara u suprotnu stranu.

Posljednjih 15-ak minuta prvog poluvremena Levski je imao blagu, ali jalovu terensku inicijativu. Najbolju prigodu imali su Bijeli u 39. minuti preko Hamze Barryja čiji je udarac s ruba kaznenog prostora otišao pored gola.

U šestoj minuti nastavka Savvas je lijepo proigrao Futacsa u kaznenom prostoru čiji udarac brani gostujući vratar. U 58. minuti lijepo je iz slobodnog udarca opalio Nikola Vlašić, no Božidar Mitrev je otklonio opasnost. Pokušao je i Ante Erceg savladati suparničkog golmana, ali Mitrev još jednom odlično reagira.

Malo je zaiskrilo u narednom periodu, posebno gosti koji su u kratkom periodu dobili tri žuta kartonu. Kako je susret odmicao Bijeli su počeli padati u napadačkoj igri pa je počeo prijetiti i Levski koji je najbolju priliku imao u 78. minuti kada je udarac glavom Vasila Panajotova otišao malo iznad grede.

Minutu kasnije Vlašić je krasno prošao kroz obranu Levskog i izašao pred vratara, ali je pucao pored gola. Posljednjih desetak minuta Hajduk se povukao i Levski je dominirao terenom. Nekoliko su puta udarcem iz daljine pokušali iznenaditi Stipicu, ali Splićani su sačuvali vodstvo i zaključili susret pobjedom.


Reci što misliš!