Sport

Hrvatski nogometni kup

Kek nakon osvajanja Kupa: Rijeka je zasluženo pobijedila

Kek nakon osvajanja Kupa: Rijeka je zasluženo pobijedila
PIXSELL

Nakon pobjede nad Dinamom 3:1 u finalu Hrvatskog nogometnog kupa u Varaždinu, trener NK Rijeka Matjaž Kek izjavio je u srijedu navečer da je njegov klub zasluženo pobijedio "u pravom finalu i uzbudljivoj utakmici"

"Mislim da je Rijeka još jednom pokazala gard. Još jednom su igrači pokazali da imaju taj karakter, da znaju odreagirati. Na kraju prvenstva, na kraju svih tih slavlja i emocija odigrat ovakvu utakmicu, ja im stvarno dajem najveći kompliment“, rekao je slovenski stručnjak na klupi Rijeke te čestitao protivniku na korektnosti i navijačima na ambijentu dostojnom finala Kupa.

Kek je izjavio i da je pobjeda još slađa jer su neki počeli govoriti "da je Rijeka gotova, da više ne može i da je na aparatima".

Istaknuo je ponos što je trener takve ekipe i da ima oko sebe takve ljude na čelu s Damirom Miškovićem. "Drago mi je zbog grada i naših navijača“, kazao je Kek koji je opisao kako je motivirao igrače za finale Kupa nakon poraza u Maksimiru.

"Zaključao sam ih u sobu i počeo sam im prijetiti, ako neće početi razmišljati o nogometu, ako neće poštovati finale Hrvatskog kupa, da će imati gadnih problema", opisao je Kek pripreme te dodao da se dugo "lomio" oko taktike i na kraju odlučio da se ide napadački, da Rijeka pokaže da želi pobijediti.

Trener Dinama Ivajlo Petev nije bio toliko rječit nakon poraza.

"Napravili smo puno grešaka, u prvih 15 minuta skoro svako drugo dodavanje smo pogriješili, ali smo se izvukli s 1:1, uspjeli se vratiti. Drugo poluvrijeme smo primili gol koji je na ovakvoj razini nemoguć. Ali bili smo dominantni, a oni su nam zabili treći gol i bilo je teško da se vratimo u utakmicu“, komentirao je Petev tijek finalne utakmice.

Dodao je da je ekipa Dinama još uvijek "zelena i nedovoljno iskusna".

"Treba puno raditi i treba nam svježa krv", zaključio je trener Dinama.


Reci što misliš!