Sport

Roland Garros

Roland Garros: Steve Johnson nakon maratonske borbe izbacio Bornu Ćorića

Roland Garros: Steve Johnson nakon maratonske borbe izbacio Bornu Ćorića
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od Roland Garrosa u drugom kolu nakon gotovo četiri sata borbe sa Steveom Johnsonom. Amerikanac je slavio sa 6:2, 7:6(8), 3:6, 7:6(6)

Odličan meč drugog kola Roland Garrosa odigrali su Borna Ćorić i 25. nositelj Steve Johnson. U meču koji je mogao otići na bilo koju stranu, u meču u kojem su obojica tenisača imala briljantne bljeskove, više je blještavih trenutaka, više koncentracije i motivacije imao Amerikanac. Nakon gotovo četiri sata igre Johnson se probio u treće kolo zemljanog Grand Slama pobjedom 6:2, 7:6(8), 3:6, 7:6(6).

Johnson igra s posebnom motivacijom na Roland Garrosu, otac mu je iznenada preminuo prije otprilike dva tjedna, u Parizu ga prati čitava obitelj. Upravo ga je otac, inače poznati teniski trener Steve Johnson Sr. uveo u svijet tenisa pa ne čudi što Johnson izgara na zemlji Pariza, dokazale su to suze na konferenciji za medije nakon pobjede u prvom kolu, ništa drugačije nije bilo niti nakon posljednjeg poena protiv Ćorića.

Neprisiljene greške koštale su Ćorića protiv Johnsona, 49 ih je prikupio Borna naspram 30 Amerikančevih. Spojimo li to sa slabim postotkom prvog servisa, posebno u ključnim trenucima, ne čudi pobjeda Johnsona iako su na kraju dva, tri poena presudila.

Slabo je u meč ušao Hrvat, 26. igrač svijeta dvaput mu uzima servis, drugi put za set, Borna je tek u prvoj igri imao jednu break-loptu i to je bilo sve. Drugi je set pružio možda najbolju igru obojice tenisača na turniru, obojica su sačuvala servis do tie-breaka. Bolje je otvorio Borna, uzima mini-break i odlazi na 3:0, ali vraća se Amerikanac na 3:3. Imao je Borna i set-loptu na Johnsonov servis pri vodstvu 6:5 i 8:7, no nije uspio do novog mini-breaka. Pri vodstvu 9:8 griješi Hrvat, bekhendom šalje loptu u mrežu, Amerikanac dolazi do velikih 2-0 u setovima.

U trećem je setu Johnson stao, a Borna proigrao. Niti jednom mu servis nije ugrozio Amerikanac, Ćorić jedinu break-loptu koristi i sa 6:3 budi nadu u povratak u meč.

Fenomenalan četvrti set bolje je otvorio Borna, došao je do breaka u trećoj igri, drži ga do osme igre, a onda ponovno nastupa Ćorićeva žuta minuta. Imao je 40:30, ali ne uspijeva otići na 5:3. Slab prvi servis i dva loša izlaska na mrežu daju šansu Johnsonu i Amerikanac je objeručke prihvaća i vraća break.

Maratonska deseta igra učinila je obojicu tenisača vrlo nervoznima, obojica su imala što prigovoriti glavnom sucu, na kraju kao pobjednik izlazi Hrvat. Četiri meč-lopte imao je Johnson, ali sve ih spašava Borna, i četvrti set odlazi u pripetavanje.

Prvi do mini-breaka, nakon što je Borna s osnovne linije poslao lopticu u mrežu, dolazi Johnson, no sjajnim reternom Borna se vraća u igru, a zatim pri vodstvu 4:3 Hrvat sjajno napada Johnsonov servis. Mora se priznati da je Johnson zaista fenomenalne poteze vukao iz rukava, ali Borna dolazi do mini-breaka, a zatim i do set-lopte na 6:4. Slab drugi servis sve je uprskao, Johnson precizno reternira za 6:5, zatim ga Borna časti dvjema slabim reakcija, Amerikanac dolazi do pete meč-lopte.

Ne može se reći da Borna nije pokušao sve, ali Johnson je imao odgovor na svaki Ćorićev potez, na kraju sa 8:6 dolazi do ipak zaslužene pobjede, uz silne suze nakon osvojenog posljednjeg poena. S druge strane ljut je bio Borna što je znao iskaliti na svom reketu, udarivši ga o tlo barem 15 puta, nakon 83 minute posljednjeg seta Johnson prolazi dalje.

U trećem ga kolu čeka puno teži posao, za prolaz u osminu finala igrat će protiv šestog nositelja Dominica Thiema, koji je s 3-0 u setovima svladao Bolellija.

Roland Garros, muški, 2. kolo:

Steve Johnson (SAD, 25) - Borna Ćorić (HRV) 6:2, 7:6(8), 3:6, 7:6(6)


Reci što misliš!