Sport

Nogomet, Liga prvaka

Casillas: Da protivnik nije Real, navijao bih za Buffona

Casillas: Da protivnik nije Real, navijao bih za Buffona

Iker Casillas najavio je finale Lige prvaka u kojem će pronaći razlog za zadovoljstvo bez obzira na ishod utakmice

Dva finala bila su nesretna za Buffona, međutim priliku za konačni odlazak do kraja ponovno će imati ove sezone. Da talijanski vratar zaslužuje trofej Lige prvaka izjavio je Iker Casillas koji će ipak navijati za svoj Real Madrid.

"Da protivnik nije Real Madrid, od sveg srca bi mu želio da osvoji Ligu prvaka. To zaslužuje. Jasno je da sam ja navijač Madrida, ali Gigijeva karijera ne bi smjela završiti bez trofeja u Ligi prvaka. Osvojio je gotovo sve, ali ovaj mu naslov nedostaje i to mu teško pada. Imao je sjajnu sezonu, ponovno je u finalu i za nas stare ljude, mislim na sebe, Cecha i slično, to je dobra stvar. Potvrđuje da i s 39 godina još uvijek možeš imati dobar osjećaj i biti konkurentan", izjavio je Iker Casillas, a prenose Marca i Sportarena.

Legendarni vratar španjolske reprezentacije upravo je u Buffonu vidio svojevrsni uzor.

"Kada je on imao 17, ja sam imao 14 i bilo mi je sjajno što je momak malo stariji od mene na takvom nivou u Parmi. Slijedio sam njegove korake, divio mu se i pomalo zavidio. Kada sam počeo regularno braniti za Madrid 2001. godine, on je preselio u Juventus."

Buffon je ove sezone imao značajnu ulogu u Juventusu, no pitanje je može li kao vratar stići do prestižne Zlatne lopte?

"Možda bi vratar mogao osvojiti, ali mislim da je jako komplicirano. Bilo je sezona kada se netko od vratara mogao boriti za naslov, padaju mi na pamet Schmeichel 1999. ili Kahn 2002. godine. Ja nikada nisam bio baš u pravoj šansi jer smo mi vratari marginalizirani. Samo je Yashin osvojio naslov 1963. godine, a to je bilo toliko davno da se toga više nitko ne sjeća."

Odluku o lokaciji na kojoj će nastaviti svoju karijeru Casillas tek treba donijeti.

"Na čekanju sam. Imam klauzulu u ugovoru prema kojoj mogu ostati u Portu još jednu godinu, ali još uvijek važem. Zajednički ćemo donijeti odluku. Što se mene tiče, Serie A je dobra opcija, ima velikih momčadi i klubova, nogomet je ovdje važan i sviđa mi se zemlja", zaključio je Casillas.


Reci što misliš!