Sport

Košarka, ABA Liga

Zagovaraju li Zadar, Cibona i Cedevita zatvorenu ABA Ligu?

Zagovaraju li Zadar, Cibona i Cedevita zatvorenu ABA Ligu?
Dino Stanin/PIXSELL

Prema pisanju uglednog košarkaškog portala Sportando, tri hrvatska kluba su izrazila zajedničku želju za svojevrsnim "zatvaranjem" ABA Lige

Uslijed raskola na relaciji FIBA - ULEB, još uvijek je upitno kako će izgledati regionalna ABA Liga u budućnosti s obzirom na to da ona pripada pod ULEB, a nacionalni savezi sudionika pod FIBA-u.

Zadar, Cedevita i Cibona imaju načelni dogovor sa Savezom da mogu igrati regionalno natjecanje samo ako ono stoji "otvoreno" i drugim klubovima za plasman. Ipak, tri najveća hrvatska kluba, u želji za osiguravanjem svoga statusa te podizanjem kvalitete natjecanja, žele da se ABA Liga "zatvori" po uzoru na američki NBA.

Kako piše Sportando, Zadar, Cedevita i Cibona traže višegodišnje ugovore ABA Lige i nekoliko "odabranih" klubova kako bi se osigurao uvijek visoki nivo natjecanja.

Ipak, malo je teško povjerovati kako bi HKS pristao na takav aranžman budući da bi tada navedena tri kluba mogla potpuno opušteno igrati Premijer ligu, koja starta od sljedeće sezone, ne mareći za plasman u samom vrhu koji je do sad vodio u regionalno natecanje.

Iako za ovakve tvrdnje nema službene potvrde, biti će zanimljivo pratiti na kakav će način ABA Liga organizrati natjecanje u narednim sezonama, te kakav je stav ostalih sudionika ige po tom pitanju...


Reci što misliš!