Sport

Hokej na ledu

NHL: Anaheim poravnao u finalu Zapada

NHL: Anaheim poravnao u finalu Zapada
Twitter / ‏@AnaheimDucks

Hokejaši Anaheim Ducksa poravnali su omjer u pobjedama protiv Nashville Predatorsa na 1-1 u finalu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige 5-3 pobjedom na svom ledu u drugoj utakmici

Do pobjede su Ducksi stigli preokretom nakon što su gosti nakon samo osam i pol minuta igre poveli sa 2-0 golovima Ryana Johansena (4:18) i Jamesa Neala (8:32). Lošu prvu trećinu domaćih spasio je Sami Vatanen (19:00) preciznim udarcem s desnog krila u suprotni gornji kut iznenađenog Pekke Rinnea kojim je smanjio na 2-1.

Odmah u prvoj minuti druge trećine pločica se pred vratima Predatorsa sretno odbila do Jakoba Silfverberga (20:39) koji je poravnao na 2-2. Filip Forsberg (27:59) je donio novo vodstvo gostima, ali niti oni nije dugo trajalo jer je Ondrej Kase (30:41) samo dvije i pol minute kasnije u gužvi uspio provući pak ispod Rinnea za 3-3.

Vratar Predatorsa bio je njihov najbolji igrač u doigravanju dosada, ali je u završnici drugog dijela primio gol nakon ne previše opasnog šuta Nicka Ritchiea (37:07), pločica je praktički prošla kroz tijelo finskog vratara i domaći su stigli do prvog vodstva na utakmici. U posljednjih 20 minuta Ducksi su uspijevali zadržati tih 4-3 da bi Antoine Vermette (59:16) pogodio praznu mrežu za konačnih 5-3 44 sekunde prije kraja.

Plasman u veliki finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a sljedeće dvije utakmice, u utorak i četvrtak, igrat će se u Nashvilleu.

 


Reci što misliš!