Sport

ragbi, europski kup nacija

Veliki preokret hrvatskih ragbijaša za pobjedu nad Ciprom!

Veliki preokret hrvatskih ragbijaša za pobjedu nad Ciprom!

Hrvatska ragbi reprezentacija danas je odigrala svoj posljednji susret Europskog kupa nacija za sezonu 2016/2017 te u napetoj utakmici prepunoj preokreta pobijedila Cipar u njihovom najvažnijem ovogodišnjem susretu.

Iako ova utakmica rezultatski nije utjecala na nas, pobjeda je svakako bila imperativ, a naši domaćini bili su pod posebnim pritiskom poraziti Hrvatsku na domaćem terenu; samo ih je pobjeda spašavala od ispadanja u nižu skupinu.

Cijelo prvo poluvrijeme Ciprani su tako napadali i preuzimali inicijativu, a svi pokušaji naših igrača bili su zaustavljeni; na pauzu se odlazi s visokih 20-3 te sve izgleda beznadno. Izbornik Yelavich razgovara s igračima te u nastavku susreta gledamo novu Hrvatsku; naši mladi igrači furiozno kreću u drugi dio te polaganjima Brajkovica, Jurišića i Rowea, uz uspješna pretvaranja kapetana Jurišića, ubrzo prelazimo u vodstvo 20-22.

Cipar ponovno okreće utrakmicu u svoju korist te sve do 77. minute vodi, da bi u infarktnoj završnici Luka Kovačić u svojem debitantskom nastupu tada postigao polaganje za izjednačenje, a Nik Jurišić pretvaranjem doveo rezultat do konačnih 27-29 i hrvatske pobjede.

Uslijedila je velika euforija nakon možda najvećeg preokreta naše reprezentacije u povijesti, a momčad Cipra za igrača utakmice izabrala je Nika Jurišića, koji je svoju nagradu kapetanski predao mladom Luki Kovačiću. Čestitke svima!


Reci što misliš!