Sport

Boks

Sepov debi u profesionalnom boksu

Sepov debi u profesionalnom boksu

Točno osam mjeseci nakon završetka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje je posljednji put nastupio među amaterima, Hrvoje Sep otvara novu stranicu svoje boksačke karijere

Danas u ljubljanskoj dvorani Tivoli, 31-godišnji Zagrepčanin slavonskih korijena debitirat će kao profesionalac u dvoboju protiv Milana Petrovića iz Srbije.

Nije ovo novi početak, nego samo nastavak moga putovanja prema svjetskom vrhu poluteške kategorije. Želim postati svjetski prvak i sve ću podrediti tom cilju. Tako sam odlučio odmah nakon Rija, ali trebalo mi je nekoliko mjeseci da uskladim planove i da se pripremim – izjavio je Hrvoje Sep.

Svoje boksačko umijeće Sep će javnosti predstaviti na priredbi iz serije Final Fight Championship, borilačke promocije koju već godinama uspješno vodi Orsat Zovko i koja će se krajem godine, osim u slobodnoj borbi i kick-boxingu i  posvetiti organizaciji boksačkih mečeva.

Među profesionalce će boksački olimpijac zakoračiti uz trenera i menadžera Leonarda Pijetraja i ostale suradnike s kojima je postigao dosadašnje boksačke uspjehe. Podsjetimo, Sep je dvaput bio brončani na europskim prvenstvima (2011. u Ankari i 2015. u Samokovu), zauzeo je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu 2015. u Dohi, a u njegovoj su riznici i dva naslova pobjednika Svjetske boksačke serije (WSB).


Reci što misliš!