Sport

Košarka, NBA Liga

Isaiah Thomas igrat će i u drugoj utakmici s Bullsima

Isaiah Thomas igrat će i u drugoj utakmici s Bullsima
Twitter / @celtics

Unatoč velikoj tragediji koja je zadesila njegovu obitelj, Isaiah Thomas ostao je uz momčad i nastupio u prvoj utakmici prve runde doigravanja protiv Chicago Bullsa. Thomas će igrati i u drugoj utakmici, a onda će nakratko napustiti momčad

Dan prije prvog dvoboja doigravanja između Boston Celticsa i Chicago Bullsa, mlađa sestra Isaiaha Thomasa, Chyna, poginula je u prometnoj nesreći u Tacomi nedaleko obiteljskog doma i iako je bio shrvan ovom tragedijom, Thomas je odlučio ostati uz momčad i pomoći joj u prvom dvoboju protiv Bullsa.

U emotivnoj večeri u TD Centreu, Thomas je izvukao veliku unutarnju snagu, odigrao vrhunsku utakmicu, ali Celticsi nisu uspjeli doći do pobjede i upisali su poraz 106:102.

Kako se sada nalaze u teškoj situaciji, ne samo s psihološke strane zbog tragedije koja je pogodila njihovu zvijezdu, već i rezultatske jer gube u seriji i Bullsi sada imaju break, Thomas je odlučio ostati i pomoći momčadi i u drugom dvoboju.

Sudjelovao je u laganom razgibavanju i pregledavanju snimke dan nakon sinoćnjeg poraza, a nakon drugog dvoboja u Bostonu, nakratko će napustiti momčad i pridružiti se obitelji u Tacomi.

Trener Celticsa Brad Stevens kaže kako će se Thomas pridružiti momčadi u Chicagu neposredno prije treće utakmice, ali dodaje kako sve ostaje otvoreno i svi planovi mijenjat će se ovisno o tome kako će se najbolji igrač Bostona osjećati u narednim satima i danima te koliko će moći pomoći.

"Nemoguće je bilo što predvidjeti, najvažniji je Isaiah", dodaje Stevens.

Druga utakmica na rasporedu je u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu nakon čega momčadi sele u Chicago.


Reci što misliš!