Sport

Košarka, Euroliga

Perasovićev Efes u sjajnoj formi

Perasovićev Efes u sjajnoj formi
anadoluefessk.org

Odigrana su prva tri susreta 29. kola Eurolige. Sjajan niz nastavio je Anadolu Efes Velimira Perasovića

Perasovićev Anadolu Efes igra u sjajnoj formi. U posljednjih devet utakmica u Euroligi upisao je čak osam pobjeda, a osma je stigla u Istanbulu protiv Olympiakosa sa 77:69.

Serija 16:0 kojom je Efes okrenuo susret na svoju stranu u prvom poluvremenu u konačnici je bila presudna. U nastavku susreta domaćin je uspješno odolio prijetnjama gostiju koji su u nekoliko navrata došli na samo dva poena zaostatka.

- Vrlo teška utakmica, uvijek kada igrate protiv Olympiakosa znate da vas čeka fizički vrlo zahtjevan dvoboj. Njegovi igrači nikada ne odustaju, uvijek se bore do posljednjih sekundi - istaknuo je Perasović.

U njegovoj momčadi Thomas Heurtel ubacio je 18 poena uz pet asistencija, a po 11 poena dodali su Tyler Honeycutt (11 skokova, šest asistencija), Brandon Paul i Bryant Dunston (pet skokova). Kod gostiju Georgios Printezis upisao je 16 poena i devet skokova, a Vassilis Spanoulis 11 poena uz deset asistencija.

Darušafaka ostaje u igri za doigravanje vrijednom pobjedom u produžetku kod Bamberga. Slavili su gosti 99:97, a Ante Žižić ne može se pohvaliti posebno dobrim nastupom. Odradio je 11 minuta i ubacio dva poena (1/4) uz pet skokova, a na drugoj strani Leon Radošević za 17 minuta upisao je četiri poena (2/3) uz sedam skokova.

Barcelona i Maccabi otpali su iz igre za prolaz te obje momčadi traže pobjede za podizanje samopouzdanja. Ovaj put uspješnija je bila Barcelona koja je u svojoj dvorani slavila sa 76:71. Predvodili su je Ante Tomić s 15 poena, šest skokova i šest asistencija te Petteri Koponen s 14 poena. Kod poraženih Gal Mekel ubacio je 18 poena uz sedam skokova.

Opširnije na portalu Sportnet


Reci što misliš!