Sport

Snowboard

Bruno Bošnjak u finalu Svjetskog kupa u snowboardu

Bruno Bošnjak u finalu Svjetskog kupa u snowboardu
hrvatskareprezentacija.hr

U finalu Svjetskog kupa u snowboardu, discipline bordercross, koje se održava u korejskom Yongpyong Alpine Centre nedaleko od Pyeong Changa sutra će kao prvi hrvatski sportaš s invaliditetom u snowboardu nastupiti Bruno Bošnjak

Bošnjaka  12. ožujka očekuje i nastup  u bankslalomu, a u obje discipline je kandidat za najviše plasmane.

"Zadovoljan sam nastupom na IPC Svjetskom prvenstvu u snowboardu  u kanadskom Big Whiteu gdje sam  unatoč ozlijedi ramena osvojio peto i šesto mjesto u disciplinama  bordercross i bankslalomu. Ovogodišnje finale Svjetskog kupa biti će mi pravi test za nastup na 12. zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeong Changu  gdje vjerujem da ću uči u konkurenciju za borbu za odličja.  Naporno sam trenirao s trenerom Filipom Dobrinićem na terenima nedaleko od austrijskog Lienza gdje trenutno živim i studiram. Kako sam se snowboardom  bavio i prije mog invaliditeta ugodno sam iznenađen njegovim napretkom među osobama s invaliditetom" kazao prije odlaska u  Pyeong Chang Bruno Bošnjak.  

Završnica Svjetskog kupa, na kojoj će nastupiti 47 natjecatelja iz 17 zemalja,  bit će  za domaćine 12. zimskih paraolimpijskih igara 2018. posljednji test organizacije Igara.


Reci što misliš!