Sport

Iz neba pa u rebra

Šuker: HNS primjenjuje zakon o sportu, sve ostalo je "fake news"

Šuker: HNS primjenjuje zakon o sportu, sve ostalo je
Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u Banskim je dvorima primio predsjednika hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. Razgovaralo se zanimljivo samo o nogometu, unatoč činjenici da su jučer Saborski zastupnici i članovi Mosta nezavisnih lista zatražili da čelnici HNS-a podnesu ostavke

Napomenuli su kako je politika ta koja je pridonijela tom problemu te da zato baš ona mora ponuditi rješenje. Ipak, glavna tema jučerašnjeg sastanka bila je sigurnost na stadionu i organizacija nadolazećeg kvalifikacijskog susreta za Svjetsko prvenstvo Hrvatska - Ukrajina.

Šuker je rekao kako nije bilo riječi o njegovoj mogućoj ostavci koju zahtijeva Most.

"Najvažnije je da je hrvatska reprezentacija 9. na Uefinoj ljestvici, 14. na Fifinoj ljestvici, da dobro stojimo kao Savez i da se kvalificiramo na Europsko i Svjetsko prvenstvo. Što se tiče ostavke, o tome će odlučiti Skupština. Ovako razgovarati o tome je neprimjereno", poručio je Šuker.

Upitan je i zašto Hrvatski nogometni savez ne primjenjuje Zakon o sportu.

"Mi primjenjujemo zakon po svakoj točki, ali ako vi petsto puta napišete da ne primjenjujemo... Možda ga mi jedini u Hrvatskoj primjenjujemo. Želimo cjeloviti Zakon o sportu, za sve sportove i sportaše, a sve drugo što bi rekao gospodin Trump je "fake news", zaključio je Šuker.


Reci što misliš!