Sport

Premiership 2016/17

Chelsea nezaustavljivo korača prema naslovu prvaka

Chelsea nezaustavljivo korača prema naslovu prvaka
chelseafc.com

U 26. kolu Premier lige Chelsea je upisao 20. pobjedu u prvenstvu. Na Stamford Bridgeu pobijedili su momčad Swansea s 3:1 te su tako prvom pratitelju Cityu pobjegli na 11 bodova

Domaćini su poveli golom Fabregasa u 14. minuti, a gosti su izjednačili netom prije poluvremena lijepim golom Llorentea glavom. 

No u drugom poluvremenu Chelsea ubacuje u višu brzinu i golovima Pedra  (72.) i Coste (84.) osigurava nova tri boda.

Derbi začelja igrali su Crystal Palace i Middelsbrough, a momčad Palacea pobijedila je 1:0. Odlučujući pogodak zabio je Van Anholt u 34. minuti utakmice te se tako momčad Crystal Palacea barem nakratko maknula sa jedne od zadnje tri pozicije koje vode u drugu ligu.

Obje ekipe imaju po 22 boda i nalaze se na 16. (Middelsbrough) odnosno na 17. mjestu.

Everton na svom Goodison Parku nije dopustio iznenađenje te je s 2:0 pobijedio momčad Sunderlanda. Prvi pogodak zabio je I. Gueye u 40. minuti, a drugi Romelu Lukaku u 80. minuti. Everton je tako učvrstio sedmo mjesto na ljestvici dok je Sunderland ostao na posljednjem mjestu ljestvice.

Hull City je golom Huddlestonea iz penala u 72. minuti na svom stadionu poveo protiv Burnleya, no samo četiri minute kasnije Keane je izjednačio na 1:1 te tako postavio konačan rezultat. Dodajmo kako je igrač gostiju Barnes u 92. minuti morao napustiti igru zbog drugog žutog kartona.

WBA je na domaćom terenu prekretom došao do pobjede od 2:1 protiv Bournemoutha. Gosti su poveli u 5. minuti golom Kinga, a gosti su već do 22. minute zabili dva pogotka. Prvo je u 10. minuti zabio Dawson, a drugi gol domaćina zabio je McAuley nakon velike pogreške vratara Boruca kojeg su možda pogodili napisi kako mu Bournemouth traži zamjenu na ljeto.

Goal.com/eZd

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!