Sport

Nogomet, MaxTV Prva HNL

Carillo najavio derbi sv. Duje: Igrat ćemo s dva napadača

Carillo najavio derbi sv. Duje: Igrat ćemo s dva napadača
Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajduk proljeće otvara u nedjelju od 17 sati utakmicom protiv Splita, suparnika koji je u kupu nokautirao bijele, uslijed čega je Pušnik dobio otkaz, a Carrillo priliku karijere

"Zadovoljan sam, uoči priprema planirali smo različite stvari, i ispunili smo ih. Naravno, svaki trener traži više vremena za rad, da mu igrači dođu što ranije. Iako je naš sportski direktor Mario Branco naporno radio, Terzijev nam je došao tek pred kraj priprema i nema pravo nastupa u prvoj utakmici. Meni je najvažnije da momčad razumije filozofiju igre koju im nastojim prenijeti, da su napredovali i tjelesno i taktički, i ja sam zadovoljan, spremni smo za sutrašnju utakmicu", kazao je uoči gradskog derbija trener Hajduka Joan Carrillo i dodao:

"Ovo nam je važna utakmica, iako ne možemo računati na Bašića, Jeffersona, Kožulja, Prtajina i Terzijeva, znamo što se od nas očekuje i mi smo spremni za pobjedu.  Na nama je velika odgovornost, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan radimo na tome. Ne razmišljam želimo li biti treći, drugi ili prvi, razmišljamo samo o napretku momčadi iz dana u dan. Idemo na tri boda protiv Splita, pa na tri protiv Istre... To je moja ideja, da ono što radimo, prikažemo na terenu."

Split respektira.

"Gledao sam njihove utakmice, iako sada imaju i novog trenera. Ono što sam vidio je da imaju dobru defenzivnu ideju, da su dosta jaki otraga, a kako imaju dosta dinamične igrače koji su na dobrom tehničkom nivou, mogu zaprijetiti u brzoj tranziciji. Gledao sam utakmicu u kupu, kada je Split igrao vrlo inteligentno i izbacio nas. Kažu mi da Split ima velikih problema unutar kluba, ali ja ne gledam na to, nemam te informacije niti me zanimaju. Jedino što je važno je da je Split pobijedio u toj utakmici 2:1, meni i mojim igračima je jedino to važno i sigurno ćemo im pokušati uzvratiti."

Kako, to je pitanje na koje je Carrillo ostao zakopčan do grla.

"Naša osnovna ideja je pobjeda, da bismo pobijedili, moramo napadati, zabiti gol, ali oni su jako opasni u kontranapadima i moramo biti fokusirani i na defenzivu. Zato moramo imati i plan A, i plan B", otkriva trener Hajduka, koji nije bio tako otvoren kada je u pitanju početna postava.

"Poštujem igrače i najprije ću njima otkriti tu informaciju. Mogu otkriti kako ćemo započeti utakmicu s dva napadača, ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, možda se i to promijeni u pet minuta. Mi moramo igrati ofenzivno, ali za ofenzivnu igru nije važno koliko je napadača u postavi. Možeš igrati s četiri napadača, a ne biti ofenzivan, ili bez ijednog, pa napadati cijelo vrijeme."

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!