Sport

Nogomet, Liga prvaka

Wenger: Sve smo krivo napravili

Wenger: Sve smo krivo napravili
arsenal.com

Arsenal je i drugi put zaredom München napustio s pet komada u mrežu. Bayern je pobjedom 5:1 stigao do 16. uzastopne domaće pobjede u u Ligi prvaka, što je najduži niz u povijesti natjecanja

"Do jedanaesterca smo bili dobru, nakon toga do odmora baš i ne, a u drugom poluvremenu - senzacionalni. Odigrali smo stvarno kvalitetno i zabili u pravom trenutku. Ovih 5:1 trebalo bi biti dovoljno za drugu utakmicu", rekao je branič Bavaraca Philipp Lahm.

"Iznenađen sam kako smo odigrali danas. Opet, nije to tako iznenađujuće jer znamo kakav karakter imamo. Stvarno veličanstvena predstava, nismo to očekivali", rekao je Arjen Robben pa dodao:

"Nije bila to neka naša igra, no oni su nam dali puno prostora, a mi imamo sjajne ofenzivce."

O golu Robben je istaknuo:

"Nije bio to loš gol. Dok god funkcioniram, trudit ću se. Tek imam 33 godine."

"Politički korektno bi bilo reći da se ima još 90 minuta za odigrati. I to je tako. Moramo to završiti, ne smijemo misliti da je gotovo", zaključio je Robben.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu. Rezultat je važan, ali imamo još utakmicu u Londonu. Moramo pokazati istu strast", poručio je trener Bavaraca Carlo Ancelotti.

Zanimljivo Arsenal je prvi put primio pet golova nakon studenog 2015. i utakmice baš protiv Bayerna. Također, ovo je prvi put da su topnici primili pet golova u prvoj utakmici nokaut faze Lige prvaka. A koliko je Bayern bio dominantan najbolje govori podatak da je samo Mustafi u momčadi Arsenea Wengera imao više dodira od vratara Ospine.

"Ovo je teško objasniti. Imali smo dvije dobre prilike za zabiti u završnici prvog poluvremena. Stvari su krenule loše za nas nakon što smo izgubili Koscielnyja. Raspali smo se", rekao je Wenger pa dodao:

"Moram priznati da su oni bolji od nas, igrali su dobro, a mi smo pali."

"Ne tražim isprike. Šok je ovako izgubiti. Sve smo napravili krivo, peti gol je to pokazao. U ovakvim utakmicama morate biti fokusirani 90 minuta. Imam osjećaj da nas je treći gol ubio, nakon njega nismo znali odgovoriti."

"Mislim da nije važno kako se ja osjećam. Moramo se oporaviti i fokusirati na sljedeću utakmicu", zaključio je Wenger.


Reci što misliš!