Sport

Rukomet, SEHA Liga

Zagreb upisao pobjedu u Zlatorog areni i došao korak bliže Final 4

Zagreb upisao pobjedu u Zlatorog areni i došao korak bliže Final 4
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U vrlo važnoj utakmici SEHA Lige, rukometaši Zagreba pobijedili su na gostovanju u Celju i time si poboljšali izglede za plasman na Final Four

Ova pobjeda donijela im je skok na treće mjesto i velike izglede da će se naći na turniru najbolje četiri momčadi. Silvio Ivandija u ovom susretu nije mogao računati na kapetana Zlatka Horvata, Lovru Jotića i Luku Šebetića koji je operirao koljeno (ozljeda meniskusa). No, i bez kapetana Zagreb je osvojio Zlatorog arenu.

Zagreb je dobro otvorio i došao do vodstva 3:1, ali brzo Celjani s dva uzastopna pogotka vraćaju na 3:3. Odličnom obranom i brzom kontrom rukometaši Zagreba napravili su seriju od tri pogotka koju je zaključio Tin Kontrec (6:3), a to je bio signal Branku Tamšeu da je vrijeme za time-out. U 13. minuti Celje smanjuje na 7:6 dvama uzastopnim pogocima dok je za Zagreb igrao s igračem manje.

Međutim u manje od 20 sekundi Zagrebaši postižu dva brza pogotka iz kontre i vraćaju se na +3. Nekoliko minuta kasnije Leon Šušnja zabija za 10:6 i najveću prednost Zagreba do tada. Celjani su prvo smanjili na minus dva, a zatim je u 22. minuti David Razgor doveo domaću momčad na samo pogodak zaostatka (11:10). Svojom devet obranom Matevž Skok spasio je Zagreb od izjednačenja nakon što je obranio kontru Celjanima.

Zagreb nije još dugo uspio odolijevati pa je Luka Žvižej četiri minute prije kraja poluvremena postigao izjednačujući pogodak za Celje (12:12). Iako Celje u cijelom prvom poluvremenu nije uspjelo povesti, u samoj završnici susreta Kontrec je promašio zicer, a Žvižej posprema loptu iza Skoka za prvo vodstvo domaćina. Na odmor se ipak otišlo s neriješenim rezultatom 15:15 jer je Stipe Mandalinić samo nekoliko sekundi prije kraja našao put do mreže Celja.

Nakon pet minuta igre u nastavku Zagrebaši su poveli s 18:16, a u 22. minuti David Miklavčić zabija za 24:21. To je ponovo natjeralo Tamšea da pozove minutu odmora jer je Celjanima pobjeda protiv Zagreba otvarala vrata Final Foura. Međutim, nisu uspjeli preokrenuti utakmicu u svoju korist. Zagreb je bez ikakvih problema čuvao svoju prednost od četiri pogotka skoro do samog kraja susreta. U posljednjih nekoliko minuta Zagrebaši su se malo opustili pa je Celje smanjilo na konačnih 32:29.

David Miklavčić bio je najbolji strijelac Zagreba sa sedam postignutih pogodaka. Matevž Skok skupio je deset obrana. Kod Celja su se istaknuli Žvižej i Blaž Janc s po šest pogodaka.


Reci što misliš!