Sport

Košarka, ACB liga

Banićev Bilbao tijesno poražen od Murcie

Banićev Bilbao tijesno poražen od Murcie

Carl English s 18 koševa najbolji u redovima Gran Canarie u pobjedi protiv Seville

U subotu je počelo novo izdanje ACB lige, najjače košarkaške lige na kontinentu, u kojoj igra dosta hrvatskih igrača, i trener Neven Spahija. Danas su odigrani i ostali susreti prvog kola.

Zadranima je svakako najinteresantniji susret odigran u Murciji, gdje je domaćin Polas World dočekao iurbentia Bilbao Basket Zadranina, Marka Banića.

Bilbao je izgubio s tijesnih 68-67. Marko Banić bio je najbolji igrač poražene ekipe, za 20 minuta na parketu zabio je 10 koševa, 3/4 šut za dva, 4/6 slobodna bacanja uz 8 skokova sve skupa za valorizaciju 19.

Drago Pašalić, bivši igrač Splita u debiju je za 14 minuta ubacio 7 poena uz šut za dva 3/3.

Košarkaši TAU Ceramice trenera Spahije i veliki pretendenti za naslov izgubili su 78-76 na gostovanju kod Akasvayu Girone u utakmici prvog kola španjolske košarkaške lige.

Fernando San Emeterio, doveden iz Foruma Valladolid ove sezone, donio je Gironi pobjedu zabivši 21 poen. Po 11 su dodali Predrag Drobnjak i Ariel McDonald.

Zorana Planinića Spahija je na parketu koristio 16 minuta. Za to vrijeme hrvatski je reprezentativac ubacio 6 poena (2/7 šut iz igre, 1/2 za tricu), uz 1 skok i asistenciju. Također, stigao je napraviti četiri osobne. Stanko Barać nije ulazio u igru, dok je BiH reprezentativac Mirza Teletović bio najefikasniji Spahijin igrač sa 17 poena i 5 skokova te Tiago Splitter sa 14.

Još jedan od favorita prvenstva, Unicaja je izgubila kod Estudiantesa 69-64, a Davor Kus bio je solidan u redovima gubitnika. Za 33 minute na parketu postigao je 12 poena (šut iz igre 4/8, trice 1/5), jednim skokom i dvije asistencije.

Potpuno su podbacila skupa pojačanja Bojan Popović i Marcus Haislip, dok je Berny Rodriguez odigrao zasigurno jednu od najgorih utakmica u karijeri, 0 poena, šut za tri 0/6, sve skupa za valorizaciju -13!

Ivan Opačak, prošle godine igrač Širokog, zabio je osam poena za Murciju.

Barcelona je na krilima Jake Lakoviča izborila pobjedu protiv Grupo Capitola u Valladolidu. Završilo je 86-77 za goste, a Slovenac je ubacio 29 poena.

Mario Kasun igrao je samo sedam minuta ubacivši četiri koša, šut za dva 2/2, ali uz 2 izgubljene lopte i 3 prekršaja, radi čega je i prosjedio velik dio utakmice.

Menorca Baždarića i Stojića poražena je na gostovanju kod Ricoha u Manresi 87-79. Stojić je ubacio 7, a Baždarić 10 poena.

U posljednjoj utakmici kola Gran Canaria je na svom parketu pobijedila Cajasol iz Seville 68-61.

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj momčadi bio je Kanađanin Carl English, prošle sezone igrač Zadra, s 18 poena. English je na parketu proveo 30 minuta za dva je šutirao 5/7, za tri 1/6, slobodna bacanja 5/6, ugrabio je 2 skoka uz 4 ukradene lopte i 5 pretrpljenih prekršaja, sve za valorizaciju 20.


Reci što misliš!