Sport

Košarka, ACB liga

Marko Banić solidan u pobjedi

Marko Banić solidan u pobjedi

Stanko Barać odradio je svoje prve španjolske minute

Uz solidan učinak Marka Banića (10 koševa, 5 skokova za 25 minuta) i slab Drage Pašalića (2 skoka za 9,5 minuta) Bilbao je na domaćem parketu minimalno pobijedio Granadu 72-71.

Marko Banić realizirao je i jedno od dva slobodna bacanja deset sekundi prije kraja za 72:68 te tako Guttierezova trica na isteku vremena nije imala utjecaj na ishod susreta. 

U drugome gradskom derbiju kola prvak Real pobijedio je kao gost Estudiantesa 88-77. Louis Bullock s 18 i Axel Hervelle sa 16 koševa bili su najbolji u momčadi trenera Joana Plaze.

U katalonskom derbiju Joventut je u svojoj dvorani pomeo Barcelonu našeg Marija Kasuna. Bilo je 94-73 za domaće. Rudi Fernandez ubacio je 22, a Ricky Rubio 13 poena za pobjedničku momčad. Najbolji je u redovima pobjednika ipak bio 26-godišnji njemački centar Jan Jagla s 24 koša i 6 skokova.

Kasun je na parketu proveo samo 6,5 minuta što mu je dostajalo za skromna tri koša i skok.

Stanko Barać odradio je svoje prve španjolske minute u trećem kolu košarkaške ACB lige nastupajući za Pamesu iz Valencije.

Visoki (216 cm) je Širokobriježanin (rodom iz Mostara) startao porazom. Pamesa, njegova nova momčad kojoj ga je Tau Ceramica posudila do kraja sezone, za koš je izgubila na gostovanju kod Akasvayu Girone (83-82).

Hrvatski reprezentativac za 14,5 minuta na parketu nije zabio niti koša (0/3 šut za dva) upisavši tek jedan skok. Victor Claver s 20 i Vule Avdalović sa 16 poena bili su najbolji u Baraćevoj momčadi, dok je kod pobjednika ponovno blistao Marc Gasol s 19 poena i 5 skokova.

VivaMenorca naših Baždarića i Stojića uvjerljivo je izgubila u Valladolidu (95-78) uz vrlo solidne partije Hrvata. Baždarić je za 30 minuta ubacio 17 koševa (šut iz igre 5/9, od čega 2/3 za tricu) uz skok i tri asistencije, dok je Stojić igrao 25,5 minuta ubacivši za to vrijeme 12 koševa (šut iz igre 5/7, 1/2 trica). Najviše je (21) u Menorci zabio Srbin Marko Marinović, dok je jednak broj koševa u pobjedničkoj momčadi skupio Francuz Joseph Gomis. Sa sva tri poraza VivaMenorca drži začelje ljestvice.

Jedini je od hrvatskih igrača u prve tri utakmice trećeg kola slavio Davor Kus. Njegova je Unicaja u Malagi uvjerljivo nadigrala Murciju 80-56. Kus je 27,5 minuta iskoristio za četiri koša (šut za dva 1/2, bez pokušaja za tri), dva skoka i tri asista. Najbolji u redovima pobjednika bio je Amerikanac Marcus Haislip s 19 koševa i 6 skokova.

U dvoboju hrvatskih reprezentativaca Planinićeva TAU Ceramica pobijedila je na gostovanju Tomasovu Fuenlabradu 73-67 u trećem kolu španjolske košarkaške lige.

Zoran Planinić bio je ponajbolji igrač u momčadi Nevena Spahije ubacivši za 20 minuta na parketu 13 koševa (4 skoka, 2 asistencije). Pablo Prigioni je ubacio 14 poena uz 7 asista, a Tiago Splitter 14 poena uz 11 skokova.

Kod Fuenlabrade Tomas je bio drugi strijelac s 11 poena. Za njih je potrošio čak 14 lopti (3/7 za 2, 1/7 za 3). Igrao je čak 36,5 minuta, a uz loš šut pamtit će i tri uspješno uhvaćene lopte. Centar Tom Wideman iz 12 je ispucanih lopti skupio 23 poena za Fuenlabradu uz 9 skokova.


Reci što misliš!