Sport

Košarka ABC

Bilbao Marka Banića kroči prema vrhu ljestvice

Bilbao Marka Banića kroči prema vrhu ljestvice

Stanko Barać vrlo brzo je postao središnja figura španjolske Pamese iz Valencije

iurbentia Bilbao Basket Zadranina Marka Banića drugom pobjedom u nizu, potpuno se približila vrhu ljestvice ACB lige.

U podnevnoj utakmic, lako su pobijedili ekipu Cajasola rezultatom 81-66. Marko je odigrao diskretnu utakmicu za razliku od prethodnih, za 20 minuta postigao je 4 koša (šut za dva 2/4) te 3 skoka, sve za indeks valorizacije 3.

Hrvatski reprezentativni centar Stanko Barać vrlo brzo je postao središnja figura španjolske Pamese iz Valencije.

U utakmici 6. kola španjolskog košarkaškog prvenstva Pamesa je na svom parketu pobijedila Gran Canariju 75-51, a Stanko Barać je za 22 minute postigao 13 poena (šut za dva 5/7, za tri 1/2) uz 7 skokova, sve za za indeks 17, što ga učinilo igračem utakmice.

Prošlog tjedna se Cibona jako loše provela kod Unicaje, ali je zato na istom parketu uspješna bila posljednjeplasirana Menorca. Gosti su pobijedili Unicaju 83-66, a važni su u svemu bili hrvatski košarkaši. Stojić je zabio 13 poena (uz četiri skoka), dok je Baždarić dodao osam. Kod domaćina je Davor Kus postigao 12 poena.

Barcelona (Kasun 9 poena) je pobijedila Fuenlabradu (Tomas 13 poena, 3 asistencije i 2 skoka) 78-62, dok je Real jednako uvjerljiv bio protiv Granade 95-72. Bilbao (Banić 4 poena i 3 skoka) je kao domaćin svladao Cajasol 81-66.


Reci što misliš!