Sport

Košarka, ACB liga

Marko Banić prosječan u pobjedi nad Unicajom

Marko Banić prosječan u pobjedi nad Unicajom

Najučinkovitiji je u nedjelju od Hrvata bio Mario Stojić

U dvoboju dvojice hrvatskih reprezentativaca (Kus vs. Banić) u prvi je plan iskočio treći Hrvat - Drago Pašalić. Bilbao je na gostovanju u Malagi tijesno pobijedio Unicaju 77-76, mada je u posljednju četvrtinu ušao s desetak koševa prednosti.

Drago Pašalić odigrao je za pobjedničku momčad svoju dosad najbolju utakmicu u Španjolskoj. Za 18 minuta na parketu ubacio je deset koševa (šut za dva 4/6), dodao šest skokova i dvije asistencije. Marko Banić je igrao nepunih 12 minuta ubacivši četiri poena uz za njega netipično loš šut 1/5 za dva, 2/2 slobodna bacanja, jedan skok te 4 prekršaja. Valorizacija -2.

Davor Kus odigrao je slabo kao i ostatak domaće momčadi. Za 33,5 minute upisao je devet koševa (šut iz igre 1/6, 7/7 slobodna bacanja) uz dva skoka i četiri asistencije.

Centar hrvatske košarkaške reprezentacije Stanko Barać (21) odradio je velik posao u pobjedi svoje Pamese na gostovanju kod Valladolida 81-70 u sedmom kolu španjolske lige.

Barać je za 27 minuta na parketu ubacio devet koševa (šut za dva 3/7, za tri 0/1) i skočio 12 puta, od čega pet puta napadački. Dodao je i dvije blokade. U sedmom kolu drži drugo mjesto u poretku najboljih skakača.

Spahijina TAU Ceramica slavila je zahvaljujući obrambenoj igri na gostovanju kod Gran Canarije 69-58. Zoran Planinić ubacio je osam koševa (šut za dva 2/6, za tri 0/2) popravivši dojam sa šest asistencija.

Barcelona je također s 11 razlike, ali na domaćem parketu, nadigrala Leon. Mario Kasun u sastavu Duška Ivanovića odradio je pristojne 22 minute. Ubacio je osam poena (4/6 za dva) i dodao deset skokova (četiri napadačka).

Najučinkovitiji je u nedjelju od Hrvata bio Mario Stojić. Ubacio je 19 koševa (4/5 za dva, 2/5 za tri poena) za 25,5 minuta, no njegova i Baždarićeva (3k, 3s, 2a) ViveMenorca izgubila je u gostima kod Murcije 71-68.


Reci što misliš!