Sport

Vaterpolo

Jug CO obranio naslov osvajača hrvatskog Kupa

Jug CO obranio naslov osvajača hrvatskog Kupa

Jugu je ovo osmi trofej u domaćem Kupu od hrvatske samostalnosti

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobjednici su Hrvatskog kupa. U uzbudljivom finalnom dvoboju završnog turnira u Splitu dubrovački su vaterpolisti pobijedili zagrebačku Mladost s 9:8 (2:0, 1:3, 2:3, 4:2) i tako obranili naslov.

Jugu je to osmi trofej u domaćem Kupu od hrvatske samostalnosti, ukupno deseti u dugoj povijesti kluba, koji je osnovan 1923. godine. Klub iz Dubrovnika slavio je u Kupu šesti put u posljednjih osam godina. Ujedno, to je bio deseti finale ovih dviju momčadi u domaćem Kupu u kojem sada Jug CO vodi s 6:4 u pobjedama.

Utakmica je završila zapravo kontroverznom odlukom sudaca. Naime, nekoliko sekundi prije kraja susreta kod 9:8 za Jug Marković je skočio u bazen slaveći naslov prije posljednjeg sučevog zvižduka. Budući da su Dubrovčani u tim trenucima imali igrača više u bazenu prema pravilima suci su dosudili peterac za Mladost. No, nakon desetominutne rasprave za zapisničkim stolom suci su ipak poništili odluku i Jug je osvojio Kup.

Dubrovčani su izvrsno počeli finalnu utakmicu povevši s 3:0. No, Zagrepčani su se vratili s četiri uzastopna pogotka. Pomoglo im je i to što su Dubrovčani ušli u crnu seriju - nisu postignuli gol čak 13 minuta.

Odluka je pala u posljednjoj četvrtini u kojoj je Jug imao više snage. Najbolji pojedinac finala vratar Vićan činio je čuda na vratima, a dvije minute prije kraja Bušlje je pogotkom za 9:7 praktički odlučio finale. Mladost može žaliti za katastrofalnom realizacijom igrača više jer su od 12 prilika zabili tek dva pogotka.

Najuspješniji strijelci novih-starih pobjednika Kupa bili su Marković, Obradović i Joković s po dva pogotka, a Vrdoljak i Franković također s dva gola predvodili su napad Mladosti.


Reci što misliš!