Sport

Košarka, ACB liga

Pamesa iznenadila Joventut u Badaloni

Pamesa iznenadila Joventut u Badaloni

Pobjede Perasovića i Spahije

Uz stožerne igrače Pamese 22-godišnji hrvatski centar Stanko Barać bio je ključan faktor pobjede kod Joventuta u 16. kolu španjolske košarkaške lige.

Pamesa je u Badaloni slavila 92-85, a Barać je za 22 minute na parketu ubacio 12 koševa (6/8 za dva, 0/1 za tri) uz pet skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Učinkom su iznad njega bila tek trojica stožernih igrača Pamese: Amerikanci Ruben Enrique Douglas (26 koševa) i Shammond Williams (18 koševa, četiri skoka, pet asistencija), te Srbin Dean Milojević (16 koševa, 5 skokova, 5 asistencija).

Kod domaćih je na razini jedini bio Rudy Fernandez s 25 koševa i četiri asistencije. Ricky Rubio je ubacio osam koševa uz pet asistencija.

Zoran Planinić pripomogao je 11-oj pobjedi TAU Ceramice (90-80 u Vitoriji protiv Granade) sa sedam koševa, četiri skoka i tri asistencije za 18 minuta na parketu.

U momčadi Nevena Spahije najbolji su bili Igor Rakočević (20 k) i Tiago Splitter (16 k, 8 s).

Estudiantes se s Velimirom Perasovićem ipak polako počeo dizati. Madridski su "studenti" na svom parketu pobijedili Leon 85-83 za četvrtu pobjedu u sezoni, čime su napokon posljednje mjesto ljestvice prepustili upravo svom subotnjem suparniku.

Najbolji u redovima Perasovićeve momčadi bili su Francuz Florent Pietrus (23 k, 8 s) i Hernan Jasen (18 k). Vitalij Potapenko je za 26 minuta uspio upisati sedam koševa i pet skokova.


Reci što misliš!