Sport

Košarka, ACB liga

Bilbao poražen u Barceloni i predao vrh Realu

Bilbao poražen u Barceloni i predao vrh Realu

Fuenlabrada Marka Tomasa u Madridu je uvjerljivo svladala sve lošiju Gironu

Davor Kus sudjelovao je u porazu (89-81) Unicaje kod Ricoha u Manresi s 19 koševa za 18 minuta na parketu.

Hrvatski je reprezentativac odradio sjajan šuterski posao (za dva 1/3, za tri poena 4/5) u još jednoj relativno skromnoj minutaži. Poraženu momčad Sergija Scariola predvodio je Carlos Cabezas s 22 koša i tri asistencije.

Kod domaćina, koji na svom parketu teško gube, najraspoloženiji je bio Rafa Martinez s 26 koševa.

Fuenlabrada našeg Marka Tomasa u Madridu je uvjerljivo svladala sve lošiju Gironu 93-75. Domaće je predvodio Salva Guardia s 29 koševa i osam skokova, dok je Marko Tomas za 31,5 minutu ubacio 12 koševa (4/6 za dva, 1/5 za tri poena) uz sedam skokova i tri asistencije.

Carl English bio je najbolji igrač domaće Gran Canarije u otočkom derbiju između protiv ViveMenorce. Domaći su slavili 91-74 a prošlogodišnji je igrač Zadra ubacio 18 poena uz šest skokova. Stojić je za goste skupio 14 koševa, a Baždarić osam.

Od trojice hrvatskih košarkaša u derbiju 16. kola Marko Banić je jedini pružio dobru partiju, Mario Kasun je bio skroman, a Drago Pašalić bez učinka.

Barcelona je na svom parketu odličnom igrom u zadnjoj četvrtini nadigrala Bilbao 73-66.

Gosti su na kraju treće dionice bili u rezultatskom egalu, no Barca je u zadnjih 10 minuta zaigrala puno bolje i došla do pobjede. Kod ujednačene momčadi Barcelone Grimau je upisao 14, Talijani Marconato i Basile po 12, a Trias i Lakovič po 11 koševa. Hrvatski reprezentativac Mario Kasun ubacio je 4 koša uz 2 skoka.

Najefikaniji u redovima gostiju iz Bilbaa bio je Huertas s 23 koša, a odmah do njega je po učinku Zadranin Marko Banić koji je postigao 10 koševa (šut za dva 5/8, slobodna 0/1), 4 skoka i 1 asistenciju sve za valorizaciju 11. Drago Pašalić je za Bilbao igrao 4 i pol minute bez učinka.

Real Madrid se tijesnom pobjedom u gostima protiv Cajasola vratio na vrh ljestvice.

Najbolji igrač Reala i cijelog susreta bio je Felipe Reyes s 23 koša i 6 skokova, dok je Charles Smith za goste ubacio 18 koševa. Kod domaćina je bolji od ostalih bio Tyrone Ellis s 19 koševa.


Reci što misliš!