Sport

Primera

Casillas spašavao, Robinho kaznio Zaragozu

Casillas spašavao, Robinho kaznio Zaragozu

Najbolji igrač utakmice bio je Iker Casillas, vratar Reala sa 9 velikih obrana

Više od sat vremena Zaragoza je dominirala na Santiago Bernabeu, ali mnogo promašaja sjajnih prilika njen domaćin Real Madrid je iskoristio i na krilima Robinha, strijelca i asistenta, došao do pobjede s kojom je zadržao 7 bodova ispred Barcelone. Najbolji igrač utakmice bio je Iker Casillas, vratar Reala sa 9 velikih obrana.

Real je krenuo dobro i već u 2. minuti stvorio prvu šansu. Iz opasne pozicije zapucao je Van Nistelrooy, ali je lopta otišla preko vrata.

Utakmica se potom primirila, pa je najzanimljiviji događaj bio izlazak Heinzea iz igre u 18. minuti. Argentinac je inače u dvoboj ušao ozlijeđen i nakon što je obnovio ozljedu zamijenio ga je Miguel Torres.

I tada kreće vatromet uzbuđenja. Prvo je Miguel Torres u svojoj prvoj akciji odlično prošao po desnoj strani i ubacio, a vratar Lopez Vallejo izvrsno obranio udarac Julija Baptiste glavom.

Uslijedile su dvije minute Realova opasnog življenja. Prvo je opasni udarac Ricarda Oliveire sa 16 metara blokiran, a odmah nakon kornera tukao je i Celades, čiji su udarac također igrači Reala zaustavili.

Pritisak Zaragoze završio je u 20. minuti, kada je Luccin opalio sa 30 metara malo pokraj vratnice.

U 23. minuti gostima je poništen pogodak. Diego Milito je pucao, i u tom trenutku Oliveira je bio u zaleđu, a Casillas je odbio loptu. Na nju je najbrže natrčao Oliveira i poentirao, ali je pomoćnik digao zastavicu zbog zaleđa.

Dvije minute kasnije Cassilas je spasio Real. Diego Milito je na domaćeg čuvara mreže izašao sam, ali nije ga uspio nadmudriti, jer je Casillas obranio njegov pokušaj u klasičnoj situaciji '1 na 1'.

No ni tu Zaragoza nije stala. U 31. minuti Sergio Garcia skoro je iznenadio Casillasa udarcem sa 25 metara iskosa, ali je španjolski reprezentativac ipak uspio obraniti.

Devet minuta kasnije Casillas je opet spašavao. Opet je tukao Sergio Garcia, no ovoga puta nakon udarca iz daljine vratar Reala reagirao je sjajno.

Posljednju priliku u prvom dijelu propustio je Robinho u 43. minuti, kada je ušavši u kazneni prostor pucao loše, pokraj vrata. Domaće igrače u svlačionicu su ispratili zvižduci navijača...

U nastavku se promijenila samo činjenica da je Zaragoza povećala dominaciju i još odlučnije krenula prema vratima svog domaćina. U 51. minuti u polukontri Milito je proigrao Oliveiru. Brazilac je sa 18 metara nanišanio, ali i promašio okvir.

Tri minute kasnije vrlo opasni udarac Zapatera sa 20 metara zaustavio je Casillas, a u 55. minuti Fernandezov udarac iskosa otišao je u pokraj vrata.

Još bliže gosti su bili u 59. minuti. Slobodni udarac iz daljine s lijeve strane izveo je Celades i ubacio, a snažni udarac glavom Dioga sa 8 osam metara zaustavio je Casillas.

Dvije minute kasnije nova polukontra gostiju, u situaciji '3 na 3' Sergio Garcia je proigrao Oliveiru. Ovaj je ušao u 16-erac i iskosa pucao, ali je lopta pogodila vratnicu.

Tada je Real krenuo i Zaragoza je potopljena. U 66. minuti Robinho se sjajno probio po desnoj strani i vrhunski ubacio, pa Van Nistelrooyju neometanom nije bilo teško zabiti glavom sa 5 metara.

Utakmica je definitivno odlučena u 77. minuti. Robinho je povukao loptu od 40 metara od vrata, pobjegao Fernandezu, a Ayala mu nije izlazio u blok. Brazilac je to iskoristio i sa 15 metara svladao nemoćnog Lopez Valleja.

Već u sljedećoj minuti Raul je promašio zicer nakon dodavanja Van Nistelrooya, a u sučevoj nadoknadi Casillas je s tri sjajne intervencije ostavio mrežu Reala netaknutom i u 4. uzastopnom kolu.

Bila je ovo 16. uzastopna domaća ligaška pobjeda Reala, te njegov peti trijumf u Primeri zaredom. Zaragoza je pak već 8 kola bez slavlja.

Atletico Madrid je izvrsno otvorio ligašku 2008., nakon dva kola bez pobjede došao je do trijumfa kod davljenika Deportiva.

Gosti su u La Coruni poveli u 39. minuti. Agüero nije uspio loptu u mrežu pospremiti petom, ali je zato spremno na drugoj vratnici čekao Forlan, koji je neometan zabio svoj prvi pogodak u karijeri protiv Deportiva.

U 51. minuti na samoj gol-crti Raul Garcia je spasio nakon udarca Lafite, u situaciji kada je vratar Abbiati već bio svladan, a samo minutui kasnije Depor je kažnjen zbog promašaja.

Bio je to spektakularni pogodak Kuna Agüera, koji je primio loptu s lijeve strane šesnaesterca, pa u njega ušao nakon što se lijepo oslobodio svog čuvara, te sjajnim udarcem neobranjivo pogodio drugi kut vrata.

Sve je bilo gotovo u 64. minuti, kada je Atletico zabio za 3:0. Nakon kornera igrači Deportiva su uspjeli očistiti, no samo nakratko jer je loptu vraćenu u kazneni prostor glavom u mrežu sproveo Jurado.

Derbi Valencije bio je za zaborav. Valencia i Levante odigrali su utakmicu bez pogodaka te ponovno razočarali svoje navijače. Gosti, najlošija momčad lige, bit će puno zadovoljniji, jer su napokon prekinuli niz od 4 uzastopna poraza. Krizi Šišmiša, pak, ne vidi se kraj...

Valencia je imala izgledne prilike, Villa nije uspio zabiti u 29. minuti nakon odlične lopte Joaquina, kao ni dvije minute kasnije Helguera, kojem je loptu na glavu ubacio Vicente.

Levante je svog domaćina mogao kazniti u posljednjoj minuti prvog dijela, kada je vratar Hildebrand krajnjom mukom zaustavio pokušaj Alvara, kojem je asistirao Pedro Leon.

Njemački čuvar mreže Šišmiše je spasio i u 64. minuti, kada je sjajno zaustavio udarac Geija, a šest minuta kasnije izvrsno je reagirao i Kujović na vratima Levantea nakon pokušaja Joaquina.

Posljednji zanimljiviji događaj na utakmici dogodio se u 84. minuti. Tada je Valencia ostala s igračem manje, jer je izravni crveni karton zbog pregrubog prekršaja nad Serranom dobio Nikola Žigić.

Predvođen dvostrukim strijelcem Vivarom Doradom, Valladolid je uvjerljivo slavio kod Getafea, dok je pogodak Tchitea donio sva tri boda Racingu protiv Athletic Bilbaa.

Šveđanin s eritrejskim porijeklom, Henok Goitom, bio je prvi strijelac na utakmici između njegove Murcije i Osasune, a isti je igrač izborio kazneni udarac u drugoj minuti sučeve nadoknade, koji je u pogodak pretvorio Abel. U utakmici između Recreativa i Almerije u Huelvi, gdje su strijelci bili Sinama Pongolle i Mane, pobjednika nije bilo.

 


Reci što misliš!