Sport

Košarka, ACB liga

Marko Banić ponovo briljantan

Marko Banić ponovo briljantan

Marko Banić bio je s valorizacijskim indeksom 17 najbolji igrač pobjedničke momčadi

Košarkaši Bilbao Basketa stigli su do 13. pobjede u 17. kolu španjolskog prvenstva pobijedivši na svom parketu Fuenlabradu braće Tomas 75-68.

Marko Banić bio je s valorizacijskim indeksom 17 najbolji igrač pobjedničke momčadi, koja je ponovno slavila zahvaljujući fantastičnoj obrani. Za 22 minute na parketu ubacio je 12 koševa (6/8 šut za dva) uz šest skokova. Drago Pašalić skupio je osam minuta na parketu bez učinka.

Za Fuenlabradu je debitirao Ivan Tomas, koji je početkom tjedna stigao u madridsku momčad mlađeg brata Marka iz Širokog. Marko nije igrao u Bilbau, a Ivan je u prvoj utakmici u ACB ligi skupio 14 minuta ubacivši dva koša (šut iz igre 1/1) uz jednu asistenciju.

Velimir Perasović već obilato žanje plodove svog očito odličnog trenerskog pedigrea. Estudiantes je u 17. kolu došao do pete pobjede i već se popeo do 16. mjesta ljestvice, trećeg odostraga.

Madriđani su slavili na gostovanju kod ViveMenorce naših Stojića i Baždarića 77-73. Najbolji u Perasovićevoj momčadi bio je Hernan Jasen sa16 koševa i četiri skoka, dok su momčad s Baleara ponovno predvodili hrvatski košarkaši.

Baždarić je za 26 minuta na parketu ubacio 18 koševa (šut za dva 1/2, za tri poena 4/7) i tome dodao tri asistencije. Stojić je skupio 12 koševa uz ponovno loš šut (1/5 za dva, 2/5 za tri poena), ali je zato učinak popravio s tri skoka i četiri asistencije.

Perasović je preuzeo Estudiantes nakon devetog kola, kada su Madriđani s osam poraza i jednom pobjedom tavorili na dnu prvenstvene ljestvice. Nakon početna dva poraza, hrvatski je trener ostvario četiri pobjede u posljednjih šest dvoboja, odnosno tri u posljednja četiri. Uspio je ovim trijumfom prvi put spojiti dvije pobjede.

Barcelona je katastrofalni tjedan (u Euroligi izgubili doma od Panathinaikosa) zaključila porazom u Murciji 95-82. Kasun je za goste igrao samo 12 minuta ubacivši sedam koševa (šut za dva 3/3) uz tri skoka. Jaka Lakovič bio je najbolji Barcelonin čovjek s 22 koša, dok je kod pobjednika blistao Jimmie Hunter s 23 koša, četiri skoka i četiri asistencije.

Unicaja je teže od očekivanog u Malagi pobijedila Cajasol iz Seville 82-77. Davor Kus je za 15 minuta na parketu skupio pet koševa (1/3 šut za tricu), a najbolji je bio američki centar Marcus Haislip s 22 koša i pet skokova. Goste su sa po 20 koševa predvodili Bennet i Ignerski.


Reci što misliš!