Sport

Košarka, ACB liga

Planinić odličan u pobjedi TAU Ceramice

Planinić odličan u pobjedi TAU Ceramice

Joventut privremeno preuzeo vrh ljestvice

Odigrane su 4 utakmice 21. kola španjolskog košarkaškog prvenstva. Zoran Planinić odigrao je još jednu odličnu utakmicu u pobjedi svoje Tau Ceramice.

Tau Ceramica, klub dvojice Hrvata, trenera Nevena Spahije i razigravača Zorana Planinića, svladala je u Vitoriji pred 9 tisuća gledatelja Gironu 111-86. Planinić je s 14 koševa (4-6 iz igre, 6-6 slobodna bacanja) i čak 7 asistencija u 23 minute igre bio jedan od najboljih u domaćoj momčadi.

Momčad Joventuta, koja je nedavno osvojila Kup kralja, slavila je u Badaloni protiv Fuenlabrade 89-63. Ivan Tomas igrao je za goste samo 17 sekundi, a njegov mlađi brat Marko još uvijek se nije vratio u sastav nakon ozljede aduktora.

Najuzbudljivije je bilo u susretu između domaće Menorce i Manrese, u kojem je domaćin slavio 63-62. Mario Stojić je odigrao nešto manje od 34 minute, te je s 12 koševa (2-4 za dva poena, 2-4 za tricu, 2-2 slobodna bacanja) bio najbolji strijelac kod domaćina. Marino Baždarić, drugi hrvatski košarkaš u Menorci, igrao je 18 i po minuta i postigao 6 koševa.


Reci što misliš!