Sport

Vaterpolo, Euroliga

Jug i Mladost na Final fouru vaterpolske Eurolige

Jug i Mladost na Final fouru vaterpolske Eurolige

Druga dva putnika saznati će se večeras, Vasas i Pro Recco brane prednost iz prvih utakmica

Oba hrvatska predstavnika izborili su plasman na završni turnir - Mladost je prošla Partizan nakon boljeg izvođenja peteraca, dok je Jug izgubio od Olympiacosa, ali je ipak sačuvao prednost iz Gruža.

Mladost je u Zagrebu u šestom dvoboju s Partizanom u najjačem europskom natjecanju napokon došla do prve pobjede, 13-10 nakon peteraca. U prvom dvoboju četvrtfinala u Beogradu bilo je 9-9, a isti je rezultat stajao na semaforu na plivalištu uz Savu nakon četiri četvrtine i dva produžetka.

"Žapci" su tijekom utakmice nekoliko puta imali dva pogotka viška, vodili su i 7-4, dok gosti nijednom nisu bili u prednosti. Mladost je u posljednju četvrtinu ušla s 8-6, no Partizan je s 3-1 izborio dodatnih šest minuta.

Momčad Ozrena Bonačića je u produžecima dvaput imala igrača više te jednu kontru, no lopta nije htjela u gol. Mladostaši su ipak bili puno koncentriraniji u izvođenju peteraca, te sa 4-1 izborili Final Four.

Najefikasniji kod domaćina bio je Zdeslav Vrdoljak s tri pogotka, po dva su zabili Franković, Antonijević i Lončar. Partizan je predvodio Nastran s tri gola.

Jug je u uzvratu u Pireju gotovo propustio prednost od 10-5 protiv Olympiacosa. Grci su slavili 12-8, što im ipak nije bilo dovoljno za prolaz. Najefikasniji u momčadi Emila Nikolića bio je Miho Bošković sa 4 pogotka, a toliko je kod domaćina zabio C. Afroudakis.

Završni turnir Eurolige na rasporedu je 9. i 10. svibnja u Barceloni, a ždrijeb će se u istom gradu održati u ponedjeljak.

Euroliga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Olympiacos - Jug 12-8 (5-10)

Mladost - Partizan 13-10 p, 9-9 (9-9)

20:30 Vasas - Primorac (8-6)

21:00 Posillipo - Pro Recco (10-13)

Reci što misliš!