Sport

Košarka, ACB liga

Marko Banić s 28 koševa uništio Valladolid

Marko Banić s 28 koševa uništio Valladolid

Perasovićev Estudiantes u sve težoj situaciji

Hrvatski košarkaš Bilbao Basketa vodio je svoju momčad do pobjede u 30. kolu španjolske lige. Baski su na svom parketu dobili Valladolid 88-73, a Banić je ubacio 28 poena.

Najbolji je to napadački učinak 24-godišnjeg Zadranina otkad je u Španjolskoj.

Proveo je na parketu 33 minute, za dva poena gađao sjajnih 10-13, te ubacio čak i tricu iz jednog pokušaja. Slobodna bacanja gađao je 5-7, a dodao je i pet skokova (tri ofenzivna), sve za valorizaciju od 29 indeksnih bodova.

Dobar je bio i Drago Pašalić s 12 koševa (6-8 za dva, 0-1 šut za tri poena) i osam skokova (pet ofenzivnih). Ukupno su Baski 15-oplasiranoj momčadi lige u napadu uhvatili čak 19 (!) lopti.

Jedini dvocifreni u pobjedničkoj momčadi uz dvojicu Hrvata bio je sjajni Brazilac Marcelinho Huertas (15 koševa).

Momčad Fuenlabrade naših Marka i Ivana Tomasa učinila je još jedan veliki korak k opstanku. Madriđani su na svom parketu pobijedili ViveMenorcu Marija Stojića i Marina Baždarića 82-64.

Marka Tomasa (Ivan je zbog ozljede još uvijek izvan momčadi) ovaj put nije išlo. Skupio je svega pet koševa (2-5 za dva, 0-2 šut za tri poena) za 20 minuta na parketu. Dodao je po skok i asistenciju. Najbolji je u redovima pobjednika bio Saul Blanco s 18 koševa i osam skokova.

U gostujućoj su momčadi već po običaju sve ovlasti uzeli Mario Stojić i Marino Baždarić. Samo su oni bili dvoznamenkasti u momčadi s Baleara. Stojić je za 28,5 minuta skupio 17 koševa (3-8 za dva, 3-5 šut za tri poena) uz sedam skokova, dok je Baždarić za 30 minuta ubacio 16 koševa (2-3 za dva, 4-11 za tri poena) uz pet skokova i tri asistencije.

Estudiantes hrvatskog trenera Velimira Perasovića poražen je i 21. put u sezoni. Domaća Gran Canaria slavila je 74-61, a najbolji je u redovima pobjednika bio bivši Zadranin Carl English s 12 koševa.

Sa samo devet pobjeda u 30 utakmica Perasovićeva momčad je na 17. mjestu. S dvije pobjede manje gori je samo Grupo Begar iz Leona.


Reci što misliš!