Sport

Nogomet

Vatreni izgubili u Županji

Vatreni izgubili u Županji

Doimalo se da su oko igrališta svi ovdašnji stanovnici

U ponedjeljak je u Županji odigrana revijalna utakmica između selekcije Vatrenih 98' i Udruge prve nogometne lopte, povodom proslave Dana prve nogometne lopte, donosi online izdanje Sportskih novosti .

Naime, u Županji se prije 128 godina u zakotrljala prva nogometna lopta viđena u Hrvatskoj, a prije 10 godina Vatreni su zahvaljujući 3. mjestu na SP-u u Francuskoj postali Brončani. U ponedjeljak su proslavljene obje obljetnice, zahvaljujući inicijativi Udruge prve nogometne lopte.

Prije početka, u ime aktera, predsjednik HOO Mateša i izbornik A-reprezentacije Bilić položili su vijenac HNS-a na spomenik poginulim braniteljima u centru Županje, glavni tajnik HNS-a Srebrić priložio je pak zastavicu Saveza.

Doimalo se da su oko igrališta svi ovdašnji stanovnici. Velikim pljeskom nagrađeni su bivši asovi, koje su prigodnom bakljadom pozdravili i članovi navijačke skupine Olimpijci.

Igralo se veteranski. Kapetan Bilić je izdržao 13 minuta. Prosinečki rolao. Zajec se borio kao da je posrijedi finale Lige prvaka. Canjuga najčešće bio u zaleđu...

Za 0:1 osim strijelca Vlaovića (poentirao glavom) zaslužni su začetnik akcije Prosinečki te dodavač slijeva Šarić. Izjednačenje je Bičaniću pripremio Špehar, koji je postavio 2:1 nakon asistencije iluzionista Vidovića priključenog Prijateljima Udruge, do kraja je Špehar s drugim pogotkom razriješio pitanje pobjednika, a Krpan je postavio konačnih 3:2.

Dok su se njegovi trudili ne bi li napokon svladali Č. Marasa, Bilić je dijelio autograme. Je li mu koji ostao za novi s Rusanovom...?

UDRUGA - VATRENI ‘98. 3:2

ŽUPANJA Stadion prve nogometne lopte.
Sudac: Širić (Osijek). Pomoćnici Keškić (Vinkovci) i Lovrić (Županja).

STRIJELCI: 0:1 - Vlaović (25), 1:1 - Bičanić (34), 2:1 - Špehar (42), 3:1 - Špehar (69), 3:2 - Krpan (70)

UDRUGA: Žitnjak, Miletić, Petrović, Zajec, Čop, Tot, Bičanić, Canjuga, Špehar, Vidović, Mateša (još su igrali: Dedić, Mihačić, Penar, G. Maras, Zanetti, Kovačević, Skeledžija, Č. Maras). TRENER: Ivica Grnja

VATRENI ‘98.: Ladić, Marić, Jurić, Bilić, Soldo, Asanović, Jurčić, Prosinečki, Šarić, Stanić, Vlaović (još su igrali: Mrmić, Kozniku, Cvjetković, Krpan, Komljenović).
TRENER: Branko Ivanković


Reci što misliš!