Sport

Liga prvaka

Barcelona i Manchester odigrali bez zgoditaka

Barcelona i Manchester odigrali bez zgoditaka

Iako su mnogi smatrali da će Manchester biti pretežak protivnik neuvjerljivom domaćinu, Barca je dobro zakočila igru Uniteda

Prvi dvoboj polufinalnog ogleda na Camp Nou završio je bez golova - Barcelona je prikazala bolju igru, no najveću priliku imao je Cristiano Ronaldo, koji nije iskoristio jedanaesterac.

Iako su mnogi smatrali da će Manchester biti pretežak protivnik neuvjerljivom domaćinu, Barca je dobro zakočila igru Uniteda.

Ipak, gosti su mogli napraviti veliki korak prema finalu već u trećoj minuti. Milito je u skoku s Ronaldom nespretno igrao rukom, a švicarski sudac Busacca je odmah pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je upravo portugalski napadač, ali je loptu poslao pored desne vratnice.

Taj promašaj kao da je razbudio domaćina. Vođeni Messijem i Decom, koji ipak nisu bili sto posto spremni, pritisnuli su Fergusonovu momčad, ali do kraja poluvremena nisu uspjeli stvoriti stopostotnu priliku za pogodak. Treba spomenuti da je Manchester oštećen u 29. minuti, kad je Marquez srušio Ronalda - no, sudac očito nije htio i drugi put razbjesniti domaću publiku...

Početak drugog dijela donio je velike prilike na obje strane. U 52. minuti Eto'o je sa 6-7 metara iskosa pucao pored Van der Sarovog gola. Minutu kasnije, iz vrlo slične situacije u šesnaestercu domaćina neprecizan je bio Carrick. U 71. minuti zabilježen je još jedan sporni trenutak, ovog puta ispred Unitedovog gola, kad je srušen Iniesta - Busacca je opet ostao nijem.

Trener Barcelone, Frank Rijkaard, u završnici je umejsto Messija i Deca u igru poslao Krkića i Henryja. Francuz je u 83. minuti jakim udarcem s 20-tak metara iskosa pokušao iznenaditi Van der Sara, koji je ipak izbio loptu u korner.

Barcelona je na kraju upisala 21 udarac prema vratima gostiju, od toga 8 u okvir, naprema šest Unitedovih polušaja, od kojih je samo jedan išao prema Valdesu.

Uzvrat na Old Traffordu igra se u utorak.

Liga prvaka, polufinale, prva utakmica:

Barcelona - Manchester United 0-0


Reci što misliš!