Sport

Košarka, ACB liga

Unicaja razbila Joventut i približila se doigravanju

Unicaja razbila Joventut i približila se doigravanju

Bilbao na svom parketu pobijedio Ricoh Manresu 89-77, Marko Banić je sudjelovao s 10 koševa

Nakon uvjerljive subotnje pobjede Reala protiv Barcelone, u drugom derbiju 32. kola španjolske ACB lige su košarkaši Unicaje razbili u Malagi Joventut 92-64.

Još u 9. minuti je Joventut, druga momčad prvenstva i osvajač Uleb Cupa, imao mali zaostatak 12-14. Niti rezultat na poluvremenu nije bio tragičan, Unicaja je vodila 40-31.

Međutim, u nastavku je započelo dugo crno razdbolje Joventuta, pa su tako vrlo brzo bili u zaostatku 35-59. Davor Kus je za domaćina odigrao 21 minutu i postigao samo dva poena. Jedan šut za dva je pogodio, jednu tricu promašio, a upisao je uz svoje ime skok i dvije asistencije.

Bilbao je na svom parketu pobijedio Ricoh Manresu 89-77, a hrvatski košarkaši u domaćem sastavu su bili solidni. Marko Banić je za 20 minuta postigao 10 poena uz šut za dva poena 5-7. Ostvario je četiri skoka i dvije asistencije. Drago Pašalić je za 13 minuta postigao 6 poena uz šut 2-5 z dva poena, dok je s linije slobodnih bacanja gađao 2-4. Imao je i tri skoka.

Pamesa je bila uvjerljiva na gostovanju kod Murcije gdje je pobijedila 104-79. Stanko Barać je za goste igrao osam minuta i postigao četiri poena (sve iz slobodnih bacanja). Iz igre je promašio jedan šut, a imao je i jedan skok.

Mario Stojić je bio najbolji strijelac Menorce koja je poražena kod Leona 91-80. Stojić je za 31 minutu postigao 20 poena. Za dva poena je gađao 5-10, za tri poena 3-4, te slobodna bacanja 1-2. Ostvario je tri skoka i četiri asistencije.

Baždarić je za goste odigrao 20 minuta i postigao 3 poena, za dva je gađao 0-2, za tri poena 1-3, a imao je i dva skoka plus jednu asistenciju. Kod domaćina je Bruno Šudnov odigrao 14 minuta za koje je vrijeme postigao 9 poena. Nije imao promašaja - za dva poena 3-3 i slobodna bacanja 3-3, te je upisao i tri skoka.


Reci što misliš!