Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka

Zadar sa Zagrebom u polufinalu doigravanja

Zadar sa Zagrebom u polufinalu doigravanja

Zadrani i Mravi susreli su se pet puta u ovoj sezoni, Zadar je dobio sva četiri ligaška susreta (NLB i A-1 liga), a Zagreb je bio bolji u Kupu Krešimira Ćosića

Košarkaši Cibone pobijedili su u posljednjem ogledu Lige za prvaka Zagreb 104-87 i time su osvojili treće mjesto na kraju regularnog dijela.

U KC Dražen Petrović se igrala utakmica za treće mjesto, a Cibona je trebala pobijediti s najmanje devet poena kako bi izbjegla Zadar u polufinalu.

U tome su lakoćom uspjeli budući su kontrolirali cijeli tijek ogleda i stalno vodili sa deset poena i više. Do pobjede su Cibonu vodili Mulaomerović sa 28 i Warren sa 22 poena. Kod poraženih je najbolji bio Tomić sa 22 poena.

U polufinalima Lige za prvaka će tako igrati Zadar - Zagreb i Split - Cibona, a dva dalmatinska kluba imaju prednost domaćeg parketa. Prve utakmice se igraju 17. svibnja, a u finale će momčad koja prva izbori dvije pobjede.

Split je lako na Gripama sa +34 pobijedio goste iz Broda, u utakmici gdje je Perić postigao 33, a Rudež 27 poena. Time su Splićani osigurali sljedeće sezone nastup u NLB ligi.

Liga za prvaka, 14. kolo:

Šibenik – Zadar 77-94

Cibona - Zagreb 104-87

Split - Svjetlost 103-69

Dubrava - Cedevita 84-92


Reci što misliš!