Sport

Nogomet

Scolari: Idem u Chelsea zbog novca

Scolari: Idem u Chelsea zbog novca

Novac je najbitniji razlog Scolarijevog odlaska u Chelsea

Engleski novinari, koji na utakmicu Švicarske i Portugala nisu došli radi nogometa, izrešetali su pitanjima portugalskog izbornika Scolarija i uhvatili ga na krivoj nozi.

Scolari im je na jasno pitanje, zašto napušta klupu Potugala i odlazi na onu Chelseaja, te je li glavni razlog tome novac, sasvim jasno odgovorio:

- Da, novac je bio jedan od najvažnijih razloga. Apsolutno – kazao je 59-godišnji Brazilac.

- Kad je uvidio da je prelagano odao priznanje, pokušao se izvući. I ispalo je još gore...

- Brojke su bile na stolu. Došao sam s njima predsjedniku Portiugalskog saveza Gilbertu Madailu i pitao ga što bi on učinio. Pokušavao je 15 dana pronaći rješenje s najvećim sponzorima, no nije uspio doći niti do približne svote koja mi je ponuđena sa Stamford Bridgea. Napravio je sve što je mogao, napravio sam i ja. Bolje nije moglo.

- Želim još maksimalno raditi četiri ili pet godina i nakon toga se povući. Uskoro ću navršiti šezdesetu godinu života i ne želim do sedamdesete sjediti na klupi.

Odgovorom na pitanje neka se sam opiše u nekoliko kratkih crta, Englezi su mogli shvatiti kako je Jose Mourinho jedan i jedinstveni.

- Volim se igrati. Volim zbijati šale. Ne volim društvo, mislim visoko društvo. Nisam osoba koja bi rado izlazila na zabave tog tipa. Sramežljiv sam.


Reci što misliš!