Sport

Košarka

Matej Mamić pojačao stručni stožer Cedevite

Matej Mamić pojačao stručni stožer Cedevite

Bivši reprezentativac i kapetan Cibone ponovo u Zagrebu

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, 33-godišnji Matej Mamić pojačao je stručni stožer KK Cedevite u kojem će obnašati dužnost sportskog direktora. Promocija Mamića održat će se na konferenciji za novinare u prostorijama Atlantic grupe u utorak, 24. lipnja.

Mamić je bogatu igračku karijeru započeo u Splitu 1995. u seniorskoj momčadi KK Split CO, da bi 1998. odigrao jednu sezonu u Rijeci. 1999. se vratio u Split, a 2000. godinu odigrao je u Galatasaraju iz Istanbula.

Nakon Turske četiri je sezone proveo u Ciboni, kada je igrao i u dresu hrvatske reprezentacije, nastupivši na Europskom prvenstvu 2001. i 2005. U njemačkoj Albi iz Berlina stekao je veliku popularnost već dolaskom 2004., a karijera mu je naglo prekinuta teškom ozljedom kralježnice prigodom pada tijekom utakmice Alba – Trier u studenom 2005.

Mamić, tada kapetan Albe, nakon paralize se brzo oporavio te je košarkaške aktivnosti nastavio kao trener. Ovoga ljeta izabran je za pomoćnog trenera B reprezentacije Hrvatske, a nakon turneje po Kini započinje novu karijeru sportskog direktora u KK Cedeviti.


Reci što misliš!