Sport

Nogomet, Kup Uefa

Ćorluka jedanaestercima u Kup Uefa

Ćorluka jedanaestercima u Kup Uefa

Produžetke omogućio Califf autogolom u 89. minuti

Nogometaši Manchester Cityja prošli su u prvo kola Kupa Uefa nakon što su u Danskoj pobijedili Midtjylanda boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Ključni je 11-erac, za konačnu 5-2 pobjedu Engleza, zabio hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.

Produžetke i kasnije raspucavanje penala Manchester Cityju je omogućio branič domaćih Califf, koji je u 89. minuti nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu za 1-0 pobjedu Ćorlukine momčadi, koja je na taj način anulirala identičnu prednost Danaca iz prve utakmice.

U produžecima nije bilo golova pa su igrači pristupili izvođenju kaznenih udaraca. City je slavio 4-2 zaključnim pogotkom Vedrana Ćorluke. Hrvatski je nogometaš nakon gola poletio u zagrljaj vrataru Joeu Hartu. I drugi nogometaši mančesterskog kluba, predvođeni Micahom Richardsom, u sprintu su otrčali tandemu koji je odlučio utakmicu, veseleći se kao da su osvojili Ligu prvaka.

Micah Richards igrao je ovu utakmicu unatoč potresu mozga koji je u sudaru sa suigračem Ben Haimom zaradio prošle subote. U napadu pobjedničke momčadi zaigrao je i Brazilac Jo, pojačanje iz CSKA, u prvom nastupu nakon što se vratio s Olimpijskih igara.

Za trenera Marka Hughesa bila je ovo druga dobra vijest u istom danu. Ranije je četverogodišnji ugovor s klubom potpisao povratnik Shaun Wright-Phillips.

Na stadionu SAS Arena u Herningu, pred 9460 gledatelja, Hrvati u redovima Midtjylanda, Kristijan Ipša i Filip Marčić, ponovno su cijeli tijek utakmice odgledali s klupe za pričuvne igrače.

U drugoj dosad završenoj utakmici FK Moskva je domaćom pobjedom (2-0) nad Legijom potvrdio prolazak u prvo kolo. U prvoj su utakmici Rusi također slavili (2-1).

Kup Uefa, uzvrati 2. pretkola:

Midtjyland – Manchester City 2-5 (0-1), prva utakmica 1-0 (Califf 89)

FK Moskva – Legia 2-0, 2-1


Reci što misliš!