Sport

Nogomet, Erstedivisie

Pranjić s dva gola isprao gorku englesku pilulu

Pranjić s dva gola isprao gorku englesku pilulu

Treći gol Pranjića u prva dva kola nizozemskog prvenstva

Nogometaši Heerenveena prokockali su pobjedu u domaćem srazu drugog kola nizozemskog prvenstva protiv Heraclesa. Prokockali su i dva gola Danijela Pranjića. Završilo je 2-2.

Hrvatski reprezentativac u fantastičnoj je pucačkoj formi na startu nizozemskog prvenstva. Nakon što je u prvom kolu zabio za 3-2 pobjedu na gostovanju kod Volendama, 27-godišnji je Osječanin do 12. minute domaćeg dvoboja protiv Heraclesa u drugom kolu zabio čak dva gola.

Najprije je u petoj minuti na jednu povratnu loptu suigrača iz napada pod gredu zabio loptu sa 17 metara, malo s desne strane.

Sedam minuta kasnije sam je krasnim driblingom inicirao akciju po lijevoj strani, sjurivši se pred gol nakon odigravanja suigraču u for. Ubacivanje s lijeve strane dočekao je glavom na prvoj vratnici. Vratar Heraclesa Pieckenhagen prvi mu je udarac obranio, no iz drugog je pokušaja nogom uspio ubaciti loptu u mrežu za 2-0. Oba je gola Pranjić, jasno, zabio lijevom nogom.

Gosti su smanjili u posljednjoj minuti prvog dijela nakon kornera. Zabio je Wuytens. Do izjednačenja su gosti, nakon niza prilika domaćih, stigli u 66. minuti golom Dosta. U trećoj minuti sudačke nadoknade domaći su dva puta pogodili vratnicu gostujućeg vratara poslije prekida, no ostali su bez pobjede.

Prema golu gostiju uputili su Pranjić i suigrači 25 udaraca naspram osam gostujućih. Omjer udaraca u okvir gola bio je 18-6 u korist Heerenveenove momčadi.

Nikad Danijel Pranjić nije postigao tri gola u prve dvije utakmice prvenstva. S brojem deset na leđima igrao je na mjestu lijevoga veznog igrača.

U dresu Heerenveena doista se doima kao prava desetka. U ovom trenutku, nažalost, i kao jedini iznadprosječan igrač. Sve su druge (Zuiverloon, Sulejmani, Bradley...) Nizozemci prodali.

Eredivisie, 2. kolo:

Heerenveen - Heracles 2-2 (Pranjić 5, 12 / Wuytens 46, Dost 66)

Redoslijed: 1. Heracles 4, 2. Heerenveen 4, 3. PSV 3 (-1)...


Reci što misliš!