Sport

Košarka, ACB liga

Drugi uzastopni poraz Bilbao Basketa, Banić solidan

Drugi uzastopni poraz Bilbao Basketa, Banić solidan

Banić 11 koševa i 4 skoka

U četvrtom kolu španjolske ACB lige košarkaši Unicaje svladali 72-61 su na gostovanju Bilbao čiji su najistaknutiji pojedinici na parketu bili Marko Banić i Drago Pašalić.

Hrvatski dvojac predvodio je listu strijelaca poražene momčadi, no njihov učinak nije pomogao domaćem sastavu da uknjiži pobjedu.

Banić je na parketu proveo 23 minute i postigao 11 poena uz 5-5 za dva koša i 1-2 s linije slobodnih bacanja, čemu je pridodao četiri skoka.

Pašalić je, pak, za 12 minuta ubacio 10 poena i uhvatio pet lopti.

Carlos Jimenez i Carlos Cabezas s 17 koševa predvodili su strijelca Unicaje.

Hrvatski košarkaš Marino Baždarić pružio je još jednu odličnu partiju u dresu ViveMenorce, no to niti ovaj put nije bilo dovoljno za prvu pobjedu u sezoni.

U 4. kolu košarkaškog prvenstva španjolske ViveMenorca je na gostovanju kod Murcie izgubila 78-70, a ponajbolji u redovima poražene momčadi bio je Marino Baždarić s 20 koševa i 3 skoka.

Još učinkovitiji bio je Pooh s 23 koša, dok je Eley dodao 16 uz 8 skokova. No, ostatak momčadi je bio vrlo neraspoložen, a među njima i naš Mario Stojić sa svega 2 koša. Za Murciu je Dean ubacio 23, a Moss 14 koševa.

U preostale četiri nedjeljne utakmice, po dvije pobjede domaćina i gostiju.

Na svom parketu uspješni su bili Joventut, koji je bio bolji od Manrese s 83-74, te Pamesa koja je, predvođena Claverom s 23 koša, nadigrala Estudiantes 96-73.

Do bodova na gostovanju došli su Fuenlabrada i Bruesa. Fuenlabrada je svladala Zaragozu 70-68, a najzaslužniji je bio Brazilac Guilherme s 22 poena. Bruesa je, pak, sa 77-71 pobijedila Cajasol.


Reci što misliš!