Sport

Nogomet, Liga UEFA

Dinamo vodio, gubio i u završnici preokrenuo

Dinamo vodio, gubio i u završnici preokrenuo

Udinese isprašilo Tottenham s 2-0

Nogometaši Dinama pobjedom su startali u Ligu UEFA-e. Pred oko 12.000 gledatelja na Maksimiru Dinamo je pobijedio nizozemski NEC Nijmegen 3-2.

Utakmica je izvrsno krenula za zagrebačke “modre” koji su do vodstva došli već u 4. minuti preko Marija Mandžukića. Pedro Morales ubacio je u kazneni prostor s desne strane, NEC-ov vratar Baboš loše je izbio loptu, koja dolazi do Mandžukića na nekih desetak metara, koji pogađa pod prečku za Dinamovo vodstvo.

Međutim unatoč boljoj igri zagrebačke momčadi, NEC dolazi do izjendačenja u 24. minuti preko autogola Carlosa. Nakon jedne visoko nabačene lopte pred šesnaeterac Dinama, vratar Kelava i Brazilac Carlos konfuzno su reagirali i produkt svega je lopta u vlastitoj mreži.

I nakon primljenog gola Dinamo je bio kvalitetnija momčad na travnjaku, ali novi hladan tuš uslijedio je u 78. minuti. NEC je poveo preko Tima Jansena, koji je iskoristio poklon Dinamove obrane i nespretno istrčalog vratara Kelave i na asistenciju Schonea poslao loptu u nebranjenu mrežu.

I kada se činilo da će gledatelji stadion u Maksimiru napustiti razočarani, dolazi do preokreta u samo četiri minute. Prvo je sjajnim udarcem s nekih sedamnaest metara Boško Balaban pogodio lijeve rašlje nemoćnog Baboša, dok je pobjednički gol djelo Ivice Vrdoljaka nakon ubacivanja Mihaela Mikića iz kornera.

Liga UEFA, 1. kolo:

Skupina D

Dinamo – NEC Nijmegen 3-2 (Mandžukić 3, Balaban 81, Vrdoljak 84 / Carlos 24-ag, Janssen 78)

Udinese – Tottenham 2-0 (Di Natale 24-11m, Pepe 86)

Reci što misliš!