Sport

Košarka

Carl English: Zadar je bio pun pogodak

Carl English: Zadar je bio pun pogodak

Hrvatska je bila idealna zemlja za igru, imao sam ondje dobru sezonu

Gran Canaria trenutačno je vodeća momčad španjolskog košarkaškog prvenstva, a njen najbolji igrač dobro je poznat hrvatskoj publici. Riječ je o Carlu Englishu, bivšem igraču Zadra.

Nakon pet prvoligaških pobjeda u nizu španjolski mediji zaključuju da momčad ima “mišiće, visinu, skočnost, šut, obranu i pucačku zvijezdu Carla Englisha”. English, baš kao i u danima kada je branio zadarski parket, puca od samopouzdanja.

- Odigramo li na pravi način sposobni smo pobijediti svakoga. Razumijemo se u igri do perfekcije, a ostanemo li koncentrirani donijet ćemo mnogo radosti svojim navijačima - smatra English čiju su preciznosti osjetili košarkaši Barcelone, Fuenlabrade, Unicaje...

Kanadski reprezentativac nije zaboravio dane provedene u Zadru. Uostalom, dobra sezona u hrvatskom prvenstvu, NLB ligi i Uleb kupu omogućila mu je transfer u jaku španjolsku ligu.

- Hrvatska je bila idealna zemlja za igru, imao sam ondje dobru sezonu.

U nekoliko navrata English je pokušao svoje igre prodati i u NBA ligi. Klupa Indiane Pacersa i Seattle Supersonicsa nije mu se svidjela, a u ljetnim kampovima Orlando Magica, Toronto Raptorsa i Minnesota Timberwolvesa nije dobio prolaznu ocjenu. Ipak, NBA liga i dalje je konačni cilj.

- To je moj san, iako sam sada sretan u ACB ligi. I još nešto, nisam samo šuter, znam igrati i obranu, skakati i asistirati - završio je strijelac 19.8 poena, 3 skoka i 2.3 asistencije u ovosezonskim nadmetanjima u španjolskoj košarkaškoj ligi.

Reci što misliš!