Sport

Nogomet, 1. HNL

Rijeka produbila Dinamovu krizu

Rijeka produbila Dinamovu krizu

Pobjednički pogodak je djelo Anasa Sharbinija

U zaostalom derbiju 12. kola HNL-a, koji je odgođen zbog masovne viroze zagrebačkih nogometaša, Rijeka je pobijedila Dinamo s 1-0 i tako nakon osam uzastopnih poraza od Modrih teren napustila uzdignutih ruku, donosi net.hr .

Susret na Kantridi započeo je vrlo angažirano, a gostujući nogometaši su prvu ozbiljniju akciju imali u desetoj minuti kada je Mandžukić izveo aut, a Balaban pokušao prebaciti domaćeg vratara Radmana, no lopta je otišla pokraj vratnice.

Već u sljedećem napadu Rijeka je stekla prednost, ali brojčanu, jer je kapetan Dinama Igor Bišćan kao posljednji čovjek obrane na nekih 18 metara srušio Matka i zaradio crveni karton.

Slobodan udarac je silovito izveo Anas Sharbini, a Butina odbio loptu do Pamića, čiji je pokušaj iz blizine Dinamov vratar odličnom reakcijom uspio zaustaviti.

No, Butina je ipak morao kapitulirati u 17. minuti kada je Matko probio desnu stranu i pronašao Anasa Sharbinija, a kapetan Rijeke je laganim, ali preciznim udarcem doveo svoju momčad u vodstvo. 

Dinamov trener Branko Ivanković je rupu nastalu isključenjem Bišćana zakrpao povlačenjem Vrdoljaka te su Modri ostali bez veznog reda i loptu do napadača prebacivali dugim loptama, a do kraja poluvremena gosti su zaprijetili preko Drpića u 43. minuti iz slobodnog udarca, no njegov snažan udarac je završio u rukama domaćeg vratara.

Rijeka je početkom nastavka i drugi put zatresla mrežu zagrebačke momčadi kada je Štrokov ubačaj iz kornera Dabac spremio iza leđa Butine, no pogodak je poništen jer je pomoćni sudac signalizirao da je lopta prilikom izvođenja iz kuta prešla granicu igrališta.

U 56. minuti je Mandžukić s aut linije pokušao nabaciti u domaći šesnaesterac, ali je lopta opasno krenula pod gredu, no Radman je bio koncentriran i odbio ju u korner.

Isti je igrač imao izglednu priliku i u 69. minuti kada je Mikić prošao po desnoj strani gurnuo povratnu loptu, no Dinamov napadač ju je poslao daleko iznad gola.

Ostatak dvoboja označili su grubi potezi pa je tako stoper Rijeke Vedran Turkalj odvezen s terena u kolima hitne pomoći nakon što ga je Mandžukić u 73. minuti slučajno udario nogom u glavu, a Drpić je u 86. laktom u glavu udario Pamića i nekim čudom izbjegao crveni karton.

Dinamo je nakon trećeg prvenstvenog poraza ostao na vrhu ljestvice HNL-a, no sada ima samo bod prednosti ispred Hajduka. 


Reci što misliš!