Sport

Košarka, Euro Cup

Zadrani stigli u Rigu, Gečevski dolazi noćas

Zadrani stigli u Rigu, Gečevski dolazi noćas

Vedro raspoloženje još vedrije od kad se saznalo da je Gečevski dobio vizu za Latviju

Košarkaši Zadra i malena grupa njihovih najvjernijih navijača, te još manja grupa novinara jutros je avionom otputovala u Rigu, glavni grad hladne i daleke baltičke zemlje Latvije, ili Letonije ako vam je tako draže.

U prekrasnom, ali tmurnom i kišovitom gradu na obalama Baltičkog mora Zadrani traže svoju drugu pobjedu u ovogodišnjem Euro Cupu. 

Prvi europski ispit položen je s odličnim, u Višnjiku je pao Maroussi, slijedi drugi, prvi gostujući ispit. Nakon visoke pobjede nad FMP-om u NLB ligi u subotu raspoloženje među igračima je na visini.

Ionako dobro raspoloženje popravila je i informacija iz Zagreba koja je pristigla poslijepodne. Kapetan Todor Gečevski dobio je vizu i već je u 14.30 krenuo za svojom momčadi, a oko ponoći bi iz Zagreba preko Praga trebao stići u Rigu.

Veliki teret u obje prošlotjedne pobjede podnio je dubrovčanin Hrvoje Perić. Maroussiju je zabio 17, a FMP-u 15, ASK je još uvijek na čekanju, ali vjerujemo da Perić čuva nešto i za Letonce.

Let je prespavao, kao uostalom i veći dio njegovih suigrača, i nije osjetio turbulencije negdje iznad Poljske. Kaže, spreman je za sutrašnji okršaj sa ASK-om.

- Let je bio super, nego nisam ja jutarnji tip, bit će sve u redu, uvjerava Zadrov reprezentativac.

Sutra u 20.15 očekuje vas susret protiv druge momčadi jake Baltičke lige, prije nekoliko dana su na domaćem terenu demolirali Ventspils 93-62. Zadar u susret ponovo ulazi oslabljen.

- Oslabljeni smo neigranjem Rančića i Dixona, ali velika je stvar što će Gečevski ipak biti s nama, bez njega to ne bi bilo isto, on je naš najbolji igrač.

Boje ASK brane Bruno Šundov, opasni Splićanin sa NBA iskustvom i Corey Brewer, prošlosezonski prvi igrač Zadra, kako do pobjede na sjeveru Europe?

- Za pobjedu ćemo morati ponoviti obranu kakvu smo igrali protiv FMP-a u subotu, to bi trebao biti ključ novih europskih bodova,  poručio je pospani Perić.

Utakmica se igra sutra s početkom u 19.15 po srednjoeuropskom vremenu. Live tekstualni prijenos moći ćete pratiti na ezadar.hr portalu. 


Reci što misliš!