Sport

Košarka, EuroCup

EuroCup: Tko su mogući protivnici Zadra u četvrfinalu?

EuroCup: Tko su mogući protivnici Zadra u četvrfinalu?

Dinamo Moskva, Turk Telekom, Uniks Kazan, Benetton...

Večeras Zadrani imaju prigodu ostvariti prvi od zacrtanih klupskih ciljeva, plasman u drugi krug EuroCupa. Prolazak u drugi krug natjecanja donosi jedan bod u utrci za Euroligu u sezoni 2009/10.

Zadrani pred utakmicu s ASK Rigom imaju vrlo jasnu situaciju. Za prolaz u drugu fazu Eurokupa večeras im je potrebna pobjeda nad ASK Rigom.

Za prvo mjesto na ljestvici skupine "A" treba im uz večerašnju pobjedu  i poraz Maroussija kod Choleta. U takvom razvoju dalje bi otišli Zadar i Riga, dok bi (ne daj Bože!) poraz od latvijske momčadi Zadrane eliminirao iz daljnjeg natjecanja.

Međutim hoće li dalje kao prvoplasirani ili drugoplasirani iz skupine Zadranima je manje bitno. Jedina bitna je razlika u momčadima koje ih mogu dopasti u skupini drugog kruga.

Bodovanje - EuroCup

d) Pobjednik Eurocupa 7 bodova
d) Finalist Eurocupa 5 bodova
d) Polufinalist Eurocupa 3 boda
d) Četvrtina finala Eurocupa 2 boda
d) Osmina finala Eurocupa 1 bod

U natjecanju Eurocupa kupa bodovi nisu kumulativni, pa stoga klub dobiva broj bodova prema tome u kojoj fazi je završio natjecanje.

Bude li  Zadar prvi u svojoj skupini "A"  u u drugom krugu će igrati u skupini "I" skupa s Dinamom iz Moskve, pobjednikom susreta Himki - Benetton te jednim grčkim predstavnikom - Arisom ili Panelliniosom.

Ukoliko Zadar osvoji drugo mjesto, u drugoj fazi igrat će u skupini "J" zajedno s Uniksom iz Kazana Zadranina Marka Popovića i Splićanina Kreše Lončara, zatim Turk Telekomom, te poraženim iz susreta Himki - Benetton.

Dakle prolazom u drugi krug EuroCupa postoji šansa da zadarska publika ove sezone u Krešinom domu vidi Marka Popovića i Krešu Lončara iz Uniksa, Sandra Nicevića iz Benettona ili bivše NBA zvijezde Jorgea Garbajosu i Carlosa Delfina iz Himkija ovisno o tome kako će završiti njihov međusobni susret.

Naravno, sve ove kalkulacije vrijede samo u slučaju pobjede Zadra u večerašnjoj utakmici protiv ASK Rige.


Reci što misliš!