Sport

Košarka, EuroCup skupina J

Benetton se prvi osladio pobjedom u Krešinoj dvorani

Benetton se prvi osladio pobjedom u Krešinoj dvorani

Neal, Nicević, Dixon i društvo održali kratko predavanje Zadranima

Košarkaši Zadra doživjeli su prvi poraz u dvorani Krešimira Ćosića. Večeras je od Zadra bila bolja momčad Benetton basket iz Trevisa rezultatom 76-84.


 

KK Zadar  - Benetton Basket

 76-84


Prva četvrtina (20-28)

Zadar je izveo sastav Stipčević, Perić, Gečevski, Macura i Johnson.

Petorka Benettona je Soragna, Nicević , Wallace, Neal, Wood.

Nicević u prvom napadu pogađa dvicu, a Neal nakon skoka u obranu brzinsku tricu. Gečevski polaže na drugoj strani, ali Neal opet pogađa tricu. U slijedećem napadu Todor postiže koš iz reketa, no Soragna je nemilosrdan na trici. Kapetan Gečevski drži Zadar u igri polaganjem. Wallace tricom odvodi Benetton na +8, a u slijedećem napadu pogađa za dva.

Zadar u ovim trenutcima ne može ništa pogoditi, a Nicević još jednom pogađas posta. Gečevski polaže pod košem i ostaje jedini strijalac Zadra.Wallace brzo uzvraća s dva poena, a Todor među tri igrača Benettona polaže. Wallace je na drugoj strani nezaustavljiv, a publika zviždi Zadru.

Todor diže dvoranu s jednom tricom, a Wallace prolazi Ivanova za lagano polaganje. Rančić uzvraća s tricom,  no Nicević lako poentira pored Gečevskog. Todor stavlja dva i još uvijek je jedini raspoloženi igrač Zadra (15).

Talijanima prolazi i treće dodavanje u srce reketa i Neal lako polaže za plus 10. U zadnjoj sekundi prve četvrtine Gečevski hvata otpadak i sprema ga za svoj 17 koš.

Druga četvrtina (19-23)

Prostran započinje drugu četvrtinu na parketu. Neal pogađa svoju treću tricu, a Gečevski na asist Roka Stipčecića polaže. Neal je precizan s poludistance, u slijedećoj kontri lako poentira.

Lorbek  pogađa preko Todora. Na drugoj strani Ružić pogađa iz reketa, pa iz kuta za dva. Lorbek je ponovno precizan za dva, no Perić  uzvraća na drugu asistenciju Prostrana. Nažalost, Neal (18 poena) pogađa za tri, što je njegova četvrta trica.  Tri i pol minute prije kraja poluvremena Benetton na 14 zove time out.

Ružić otvara s tricom (asist Prostrana), njegov 7 koš,  a Ivanov pogađa jedno slobodno za minus 10. Perić polaže, no Dixon stavlja tricu.

Perić pogađa oba bacanja, a Benetton je u bonusu. Kad je stao Neal Dixon nastavlja s tricama. To mu je druga za redom. Ivanon pogađa jedno bacanje za minus 11, a Dixon je nezaustavljiv, pogađa devetu tricu Benettona. Na drugoj strani Ružić sprema otpadak za minus 12 na poluvremenu.

Kod Zadra najbolji je Gečevski s 19 poena i Ružić sa 9, a kod gostiju Neal ima 18 poena,  a Wallace 11.

Treća četvrtina (23-14)

Todor Gečevski (22 poena) otvara poluvrijeme s tricom, Juby nastavlja ofenzivu Zadra s kontrom.Wallace ipak polaže između dva zadarska centra. Perić uzvraća na isti način. Nicević stavlja dva preko Ivanova, ali Ivanov pogađa ispod koša na drugoj strani.Perić pogađa jedno bacanje za minus 6.

Wood efektno polaže, a Soragna s  tricom vraća na minus 11.Ivanov promašuje oba bacanja, ali u slijedećem napadu polaže uz dodatno bacanje koje promašuje. Juby iz kontre smanjuje na minus sedam, a atmosfera u Višnjiku je uzavrela.

Nivecić pogađa oba bacanja, a Stipčević stavlja svoja prva dva poena večeras.Ivanov dodaje a Gečevski polaže za minus 5. U sljedećem napadu krade loptu, a Rančić pogađa tricu.  Perić polaže za izjednačenje, ali u zadnjoj seknudi Dixon preko pola terena pogađa tricu. 

Četvrta četvrtina

Macura zakucava na asist Gečevskog,  ali Neal pogađa tricu za minus 4. Rančić pogađa tricu, a Macura provocira faul u napadu. Macura pogađa za dva za prvo vodstvo Zadra!  Nicević pogađa s posta za dva.

Tehnička Perića, Neal pogađa dva i Benetton ima napad. Nicević ubacuje otpadak i dobiva dodatno bacanje, koje pogađa. Rančić polaže za dva, ali Soragna pogađa tko zna koju tricu Talijana večeras.  Macura polaže za dva i dobiva bacanje koje pogađa.

Na drugoj strani Rančik sretno pogađa nakon blokade Macure. Tri munute do kraja. Lorbek  pogađa tricu za plus devet, a Perić krade loptu i zakucava. Minuta i trideset do kraja.

Dvorana viče "Uprava odlazi" i "Pino odlazi", očito su svi u dvorani danas postali svjesni da se moderna košarka ne može igrati samo s jednim playmakerom! Rančik pogađa jedno bacanje, a Zadar nikako da organizira napad. Završava 84-76.


 

KK Zadar - Benetton Basket 76-84 (20-28, 19-23. 23-14, 14-19)

KK Zadar: Rančić 11, perić 13, Stipčević 2, Johnson 4, Prostran, Gečevski 24, Olivari, Ružić 9, Popović, Macura 7, Ivanov 6

Benetton Basket:  Dixon 12, Wood 2, Soragna 9, Lorbek 7, Nicević 17, Rullo, Rancik 3, Neal 23, Wojciechowski, Wallace 11, Renzi

 


Reci što misliš!