Sport

Košarka, EuroCup

Hrvoje Perić: Potrebna nam je pomoć s tribina

Hrvoje Perić: Potrebna nam je pomoć s tribina

KK Zadar - Uniks Kazan, ŠC Krešimir Ćosić, 19 sati

Situacija u i oko KK Zadra i dalje kuha, a večeras je na rasporedu novi ispit. U Višnjik dolazi jaki ruski Uniks Kazan predvođen HR reprezentativcima Markom Popovićem i Krešom Lončarom.

Navijači Zadra ne zamaraju se previše moćnim Uniksom, tema za razgovore na Kalelargi ne nedostaje, a dojma smo da rijetko tko očekuje pobjedu u večerašnjem susretu. To je uostalom potvrdio i novi trener koji je sinoć igračima poručio: Uniks ćemo proučiti, ali sutra igrate za sebe i navijače.


Najviše se priča o Tornadu koji je najavio povlačenje sa utakmice, pa o "slučaju Ivanov", važe se je li Zmago Sagadin na klupu postavljen radi svojeg košarkaškog znanja ili utjecaja u NLB ligi, a uz sve to prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen Jere Macura potpuno je u drugom planu.

U nekom drugom tjednu to bi bila glavna vijest, ali u ovom je navijaču Zadra dovoljno znati da je stasiti Splićanin dobro, da večeras neće igrati, ali da bi trebao biti spreman za subotnju utakmicu. Zadru u ovoj situaciji, puno više fale bekovi uz dužno poštovanje beskompromisnom borcu Jeri Macuri u čiji brz oporavak nitko i ne sumnja.

Spletom svih tih okolnosti Zadar će Uniks napasti sa mlađahnim Prostranom, Olivarijem i Popovićem te sa samo sedam iskusnih - Gečevskim, Ružićem, Ivanovom, Johnsonom, Rančićem, Stipčevićem i Perićem. Baš taj posljednji odbacuje svaku pomisao na poraz: Dati ćemo svoj maksimum, i nadamo se pobjedi. Došao je novi trener i to će biti motiv više svakom igraču.

Koliko Perića motivira ili demotivira najava Tornada da će napustiti večerašnju utakmicu nakon petnaestak minuta? To je njihova odluka, i  ja ne želim ulaziti u to. Oni s tim nešto poručuju upravi, ali nama je njihova podrška itekako potrebna.

Zadar je posljednji u skupini "J" EuroCupa, igrački kadar je sužen, a cilj je nu EuroCupu prema riječima predsjednika "ionako ostvaren". Treba jurišati na pobjede u NLB ligi, pitanje je koliko je koncentracije i želje ostalo za nadmetanje u Europi. Bez obzira na sve te okolnosti Perić nas uvjerava da: Dok god postoje izgledi za prolazak dalje mi moramo davati svoj maksimum, uostalom, sa četiri pobjede iz ova četiri susreta mi prolazimo.

Za kraj dodajmo i jedan tračak nade. Zmago Sagadin se već jednom  našao u situaciji sličnoj ovoj današnjoj i pobijedio. Naime, jednom prilikom je preuzeo Olimpiju samo dan prije utakmice s Uniks Kazanom i uspio je pobijediti. Ostaje nam samo zavapiti: Ponovilo se!


Reci što misliš!