Sport

Košarka, NBA liga

Preminuo Larry Miller, vlasnik Utah Jazza

Preminuo Larry Miller, vlasnik Utah Jazza

Sloan: Definitivno je osoba koja će mnogima jako nedostajati

Košarkaški klub iz Salt Lake Cityja, Utah Jazz, ostao je bez svog 'pater familiasa'; u 65. godini života od posljedica dijabetesa tipa 2 preminuo je vlasnik kluba Larry Miller.

Iz NBA-kluba su objavili da je njihov prvi čovjek izdahnuo u svom domu, okružen članovima brojne obitelji. Iza sebe je ostavio suprugu Gail, četiri sina, kćer i ukupno 21 unučadi. U nasljeđe je familiji ostavio i brojne uspješne poslovne pothvate poput 39 auto-salona i nekoliko kino-multipleksa.

Imao je teških zdravstvenih problema u posljednje vrijeme, a prošlog su mjeseca liječnici bili prisiljeni amputirati obje njegove noge ispod koljena.

Uspješni NBA-klub, kojega je njegov dugovječni trener i prijatelj Jerry Sloan doveo do finala lige 1997. i 1998. godine, Miller je vodio od 1985. Najprije je otkupio paket od 50 posto vlasništva, da bi godinu kasnije preuzeo i drugu polovicu.

- Želim Larryjevoj obitelji izraziti sućut u ime cijele NBA-obitelji. NBA je izgubio velikog lidera, kolegu i prijatelja. Nedostajat će nam - izjavio je povjerenik natjecanja David Stern, dok je trener kluba Jerry Sloan dodao:

- Toliko je značio ovoj zajednici. Uvijek će biti u našim srcima zbog svega što je učinio. Definitivno je osoba koja će mnogima jako nedostajati.


Reci što misliš!