Sport

Košarka, EuroCup skupina "J"

Zmago: Idemo do daske uz pomoć navijača

Zmago: Idemo do daske uz pomoć navijača

KK Zadar - Turk Telecom, utorak 19 h

Košarkaši Zadra sutra u 19 sati u Krešinoj dvorani dočekuju momčad Turk Telecoma u 5. kolu drugog kruga EuroCupa.

Pobjeda u susretu sa Uniksom u Kazanu Zadru je otvorila mogućnost da se novom pobjedom plasira na Final Eight u Torino, a prva i najveća prilika za to je domaći susret Turcima.

Premda je poraz kod FMP-a bacio sjenu na pobjedu u Kazanu, kao i na šanse za plasman među četiri u NLB ligi Zadrani bi pobjedom sutra zasigurno popravili raspoloženje svojih navijača. Pobjeda u sutrašnjoj utakmici tj. prolazak na Final Eight bi značio najveći uspjeh Zadra u Europi nakon 2000. i polufinala Saporta Kupa.

- Turk Telecom je izuzetno kvalitetan sastav i očekuje nas paklena utakmica. Pobjedom u Kazanu vratili smo i sebe i njih u igru i oni su u Zadar došli po pobjedu. U prilog toj tvrdnji ide i činjenica da su Turci u Zadar došli čak dva dana ranije, kazao je Zmago dan uoči utakmice.

"Boisa tek protiv Zvezde"

Vladimer Boisa imat će svoj debi pred Zadarskom publikom tek u subotu protiv Crvene Zvezde. Naime, Gruzijac je ove sezone već nastupao sa Menorcom u EuroCupu, a Zadar ga je zbog "kolektivnog odmora Španjolaca" odnosno produženog vikenda administracije Menorce koja nije na vrijeme poslala izlazno pismo zakasnio prijaviti za drugu fazu EuroCupa.

U sutrašnjoj utakmici Boisa tako sigurno neće nastupiti, a neizvjestan je i njegov nastup ako Zadar prođe na Final Eight, informirao je Zmago.

- Oni su imali malenu krizu, promijenili su neke igrače, ali su se konsolidirali, a koliko su jaki potvrđuje i podatak da su u jakom turskom prvenstvu ispred Ulkera i Fenerbahcea te da se bore za izlazak u Euroligu, pojašnjava Zmago.

U prošlom kolu Eurokupa izgubili su od Benettona u Trevisu sa samo dva koša razlike, a vodili su kroz cijelu utakmicu. Benetton se vratio tek nekom "ludom serijom trica" kako kaže trener Zadra. Da su Turci opasni u gostima potvrđuje i podatak da su za vikend slavili na gostovanju u domaćem prvenstvu.

Bez obzira na kvalitete Turaka, Zadar sutra ide po pobjedu: - Mi smo se vratili među žive i odlučujemo sami o svojoj sudbini. Očekujem stopostotan angažman od svojih igrača, idemo do daske! - rezolutno je poručio Sagadin i pozvao navijače na sutrašnji okršaj:

Nadam se da će svi koji vole ovaj klub sutra doći i dati nam prijeko potrebnu podršku, jer kako kaže trener Zadra: - Bez bitne pomoći sa tribina teško možemo pobijediti i plasirati se na Final Eight.

Zmago je informirao javnost i o tome odakle sutra vreba najveća opasnost: - Turk Telecom je iznimno fizički jaka ekipa, rekao bih čak da su širi no viši. Najveća opasnost vrebat će iz reketa i to od Michaela Wrighta koji je podjednako opasan po koš i u skoku. Za Wrighta Zmago sprema dvije varijante obrane, a otegotna okolnost po Zadar je i što Boisa koji bi ga mogao zaustaviti neće igrati.

Da ne bi bilo zabune, velika opasnost prijeti i od vanjskih igrača, od jednog pogotovo: - Erdogan je jedan od najboljih šutera u Europi i kaznit će svaki vaš propust, ne smijemo mu dopustiti da se razigra jer će ga onda biti nemoguće zaustaviti. Uz njega tu su još i Blackney te Tutukaudzi, a sva trojica posjeduju euroligašku kvalitetu. 

Recept za pobjedu protiv Turaka prema Zmagi leži u dobrom obrambenom skoku koji počiva na zagrađivanju, zatim agresivnom i preciznom napadu i ponajviše na velikom broju laganih koševa koje bi Zadrani trebali postizati iz kontri jer je jedan od najvećih minuseva turske momčadi sporost u tranziciji. Svejedno, Zmago očekuje da će: Odlučivati detalji i jedna ili dvije lopte u tijesnoj zvaršnici.

"Marko Car nam treba za trening"

Drugi igrač kojeg Zadarska publika još nije vidjela na djelu je Marko Car koji je doveden da popuni poziciju razigravača i šutera. Prema onome što je Zmago danas rekao teško da će ga zadarska publika vidjeti sutra. Car se pridružio Zadru prije svega zbog treninga:

Car je doveden kao "combo igrač" na pozicijama jednice i dvojke, prvenstveno za trening, i on je treća opcija na tim pozicijama. Iza Stipčevića i Prostrana, odnosno Rančića i Farmera. Ako se jedan od naša dva playmakera povrijedi, mi ne možemo ni trenirati normalno i zato je on tu. Stipčević je jako eksploatiran, a Prostran na svakom treningu ima pet, šest spektakularnih padova jer je fizički jako slab. Ja se nadam da ozljeda neće biti, ali bez trećeg playa ne bi izgurali sezonu, kaže Zmago.


Reci što misliš!