Sport

Košarka, EuroCup

Hrvoje Perić: Sve svoje koševe mijenjao bih za našu pobjedu

Hrvoje Perić: Sve svoje koševe mijenjao bih za našu pobjedu

Marko Banić MVP kola, Perić najučinkovitiji

Košarkaši Zadra sinoć su poraženi u posljednjem 6. kolu drugog kruga Eurokupa košarkaša u talijanskom Trevisu od Benettona 94-81.

Vrlo brzo domaćin je riješio utakmicu, točnije, već nakon deset odigranih minuta su imali prednost od 16 koševa koju su do kraja utakmice lagano i održavali.

Loš ulazak u susret je odlučio pobjednika

Najbolji igrač Zadra bio je s 26 postignutih koševa i 9 skokova Hrvoje Perić dok je Rančić ubacio 18. 

- Naša dosta blijeda predstava, jako loše smo otvorili utakmicu. Ušli smo u susret dosta mlako u obrani i igrači Benettona su sve te naše rupe u igri znali iskoristiti. Nakon deset minuta imali su veliku prednost koju su kasnije bez problema sačuvali do samog kraja utakmice a mi smo samo u posljednjoj četvrtini tu njihovu veliku razliku uspjeli smanjiti i donekle smo uspjeli ublažiti poraz.

O svojoj igri sinoć Perić je kazao sljedeće. - Lako za moj učinak, što mi to vrijedi kad smo mi glatko izgubili. Sve svoje postignute koševe dao bi za našu pobjedu, ali, što je, tu je, moramo ovaj susret zaboraviti i okrenuti se onim sljedećima.

Bit ćemo spremni za Torino

Zadar je natjecanje u skupini J završio na drugome mjestu, prvi je Benetton, ruski Unics je treći a Turk Telekom četvrti. 

Marko Banić MVP, Perić najučinkovitiji

Marko Banić je Litavcima ubacio 24 koša (8-12 iz igre, 8-8 slobodna bacanja) uz 14 skokova, za ukupni učinak 35. Da je Zadar kojim slučajem pobijedio Benetton, MVP kola bi bio Hrvoje Perić, no zbog novog pravila Eurokupa samo igrač pobjedničke momčadi može biti MVP, pa se Perić morao zadovoljiti drugom pozicijom.

U četvrtzavršnici turnira osmorice koji će se igrati u Torinu od  2. - do 5. travnja, Zadrani će trećega travnja igrati protiv španjolskoga kluba Bilbao za koji nastupa i Zadranin, hrvatski reprezentativac Marko Banić, dok su tu još i Damir Markota te Drago Pašalić. O svom protivniku u Torinu, Perić kaže.

- To je kup sistem i kad je tako onda je sve moguće. U jednom susretu nema favorita a kad je tako onda svako može stići do pobjede. Do Torina je još dosta dugo, ne sumnjam da ćemo se mi dobro pripremiti za momčad Bilbaa i da ćemo u tom susretu dati sve da ih pobijedimo i plasiramo se u polufinale.

A preostali parovi četvrtzavršnice Eurokupa su Dinamo Moskva - Hemofarm, Benetton - Lietuvos Rytas te Pamesa Valencija - Kimki. U slučaju pobjede,  protivnik Zadra u poluzavršnici bio bi bolji iz dvoboja Pamesa - Khimki.


Reci što misliš!