Sport

ATP Indian Wells

ATP Indian Wells: Ljubičić izbacio Simona, Federer prejak za Karlovića

ATP Indian Wells: Ljubičić izbacio Simona, Federer prejak za Karlovića

Pobjeda koja je vratila vjeru

Ivan Ljubičić pobijedio je osmog tenisača svijeta Gillesa Simona u trećem kolu ATP turnira u Indian Wellsu. Ivo Karlović izgubio je od drugog nositelja Rogera Federera.

Ljubičić je došao do najveće pobjede u dosad očajnoj sezoni slavivši 6-3, 7-6(3). Učinio je to doista iznimno kvalitetnom 'all-round' igrom. Miksao je udarce, napadao i rjeđe je griješio od suparnika. Što je najvažnije, na terenu je izgledao svježe i živo, kao da opet uživa igrajući.

Koliko je dobro trenutačno 74. tenisač svijeta igrao protiv Top 10 tenisača govori činjenica da Simon nije uspio doći niti do jedne break-lopte na Ljubičićev servis.

U prvom je setu Ljubičić stvorio-četiri break-prilike. Iskoristio je jednu pri 4-3 vodstvu u osmom gemu meča.

I u drugom je setu nastavio besprijekorno igrati na svom početnom udarcu, no sigurniji je postao i Simon. Meč je otišao u tie-break, a Hrvat ga je odigrao kao u najboljim danima. Poen odluke odigrao je pri svom 4-3 vodstvu (bez mini-breaka) odigravši iz obrambenog položaja krasnu i vrlo tešku bekhend-dijagonalu pored Simona koji je napao i izašao na mrežu.

Potom je ponovno napao Simona izašavši na mrežu i prisilivši ga da po dubini odigra aut za 6-3. Na kraju, meč je završio as-servisom, 13. u meču (Simon ih je odservirao 6).

Imao je hrvatski tenisač šest winnera više (24-18) i osam neprisiljenih pogrešaka manje (26-34). Na svom je prvom servisu osvojio 94% igranih poena.

Ivan je emotivno proslavio pobjedu, stisnutom šakom i izbijenom lopticom preko tribina stadiona. Bio je vidno uzbuđen i zadovoljan pobjedom koja vraća vjeru. U osmini finala igrat će protiv pobjednika dvoboja Francuza Tsonge i Rusa Andrejeva. Od Tsonge je tijesno izgubio ove godine u drugom kolu Australian Opena, u četiri seta.

Na jednom je turniru vezao prvi put tri pobjede od Roland Garrosa prošlog lipnja, kada je u trećem kolu u pet setova pobijedio Nikolaja Davidenka.

Da mu odgovara kalifornijsko sunce u Indian Wellsu dokazuje činjenica da je i lani dospio do osmine finala. Pobijedio ga je tada Roger Federer 6-3, 6-4.

Ove je godine Federer do četvrtog kola dospio pobjedom u još jednome relativno izjednačenom meču s Ivom Karlovićem. Bilo je 7-6(4), 6-3 za drugog nositelja i drugog igrača svijeta, koji je time upisao sedmu pobjedu u osmom meču protiv visokog Hrvata.

Odigrani tie-break prvog seta bio je njihov 12. tie-break u od 20 setova koliko su dosad odigrali u međusobnim okršajima. Karlović je prvi stvorio prednost mini-breaka povevši 3-1. Do kraja je, međutim, stigao još samo izjednačiti na 4-4, a Federer je serijom 6-1 otišao u nastavak meča s prednošću.

Jedinu priliku za break u drugom setu, i drugu u meču, Švicarac je dobio i iskoristio u šestom gemu drugog seta, pri svom vodstvu 3-2.

U četvrtom kolu čeka ga Čileanac Fernando Gonzalez.

 

ATP turnir Indian Wells, 3. kolo:

 

Ljubičić – Simon (8) 6-3, 7-6(3)

Kohlschreiber – Lapentti 6-2, 3-6, 6-3

Verdasco (10) – Gasquet (23) 6-3, 6-2

Murray (4) – Mathieu (32) 6-3, 6-2

Federer (2) – Karlović (27) 7-6(4), 6-3

Gonzalez (17) – Blake (13) 7-5, 6-1


Reci što misliš!